Linnusõbrad lähevad kevadet otsima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ornitoloogiaühing valis suitsupääsukese 2011. aasta linnuks. Seekordse valikuga sooviti ühingu vapilinnuga märkida linnuühenduse väärikat 90. juubelit, teisalt sunnib kiirelt muutuv maailm ja elukeskkond muret tundma meie rahvuslinnu käekäigu pärast.
Eesti ornitoloogiaühing valis suitsupääsukese 2011. aasta linnuks. Seekordse valikuga sooviti ühingu vapilinnuga märkida linnuühenduse väärikat 90. juubelit, teisalt sunnib kiirelt muutuv maailm ja elukeskkond muret tundma meie rahvuslinnu käekäigu pärast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Looduskaitse seltsi Viljandi osakond kutsub linnusõpru viiel maikuu pühapäeval kevadmatkale. Kevad edeneb jõudsal sammul, on tormi ja päikest. Raagus mets loob korraldajate teatel hea võimaluse kohtuda vanade tuttavatega ja tutvuda uute laulikutega.

Matkad toimuvad: 7., 15. 22. ja 29. mail.

Kogunetakse pühapäevadel hommikul kell 7 Viljandis Laidoneri platsil. Kellel hommikusest unest kahju pole, tulgu kaasa.

Looduskaitse seltsi liikmete eestvedamisel on pühapäevaseid linnuvaatlusi tehtud 1968. aastast saadik. Mainitud aasta 7. mail pandi alus kohapealse seltsi ornitoloogiasektsioonile, millel osales 20 asjahuvilist. Eestvedajateks olid Karl Selmet, Tea Külm, Juhan Parts, Juhan Muks ja Hillar Kattai.

Igal aastal ja igal maikuu pühapäeval kogunetakse hommikuti kell 7 Viljandi muuseumi ette, et minna ümbruskonna parkidesse linnulaulu kuulama.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles