Video: Mojave kõrbest leiti teineteist kallistanud paari surnukehad (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mojave kõrbes Joshua Tree rahvuspargis kadunuks jäänud Rachel Nguyen ja Joseph Orbeso
Mojave kõrbes Joshua Tree rahvuspargis kadunuks jäänud Rachel Nguyen ja Joseph Orbeso Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Mitu kuud tagasi jäid Californias Mojave kõrbes Joshua Tree rahvuspargis kadunuks noor mees ja naine, kelle surnukehad leiti nüüd ja nad olid üksteise embuses.

Rahvuspargi esindajad kinnitasid mumifitseerunud surnukehade leidmist möödunud pühapäeval matkajate poolt, edastab nbc.com.

San Bernardino maakonna politsei pressiesindaja Jodi Milleri sõnul tehakse surnukehad kindlaks, kuid senistel andmetel võib olla tegemist Mojave kõrbes kadunuks jäänud paariga.

USAs Mojave kõrbes asuv Joshua Tree rahvuspark / wikipedia.org
USAs Mojave kõrbes asuv Joshua Tree rahvuspark / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Politsei teatel kadusid selles kõrbes matkanud Rachel Nguyen ja Joseph Orbeso, keda nende pereliikmed, kaasa arvatud mehe isa Gilbert Orbeso asusid otsima.

Mojave kõrbes Joshua Tree rahvuspargis kadunuks jäänud Rachel Nguyen ja Joseph Orbeso / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Mojave kõrbes Joshua Tree rahvuspargis kadunuks jäänud Rachel Nguyen ja Joseph Orbeso / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Rahvuspargi turvakaamera salvetise andmetel sisenesid Nguyen ja Orbeso parki 27. juulil kell 6.45 hommikul, et minna matkama, kuid nad kadusid.

Perekonnad teatasid 20. eluaastates noorte kadumisest politseile pärast seda, kui nad ei registreerinud end 28. juulil rahvuspargi lähedasest majutuskohast välja. Nende asjad leiti hotellitoast.

Paari auto leiti rahvuspargi lähedalt Maze Loopist, mis on pargist loodes.

Uurimine näitas, et Orbeso telefonil kadus signaal 27. juulil kella 16.00 paiku.

Politsei koos pargitöötajatega otsis paari neli nädalat, otsimisse kaasati ka lõhnakoerad ja päästekopterid, kuid neid ei leitud.

Joshua Tree rahvuspark / wikipedia.org
Joshua Tree rahvuspark / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Orbeso isa kaasas pereliikmed ja korraldas otsingumatka, leides lõpuks mõlemad noored.

Politsei uurib, mis põhjustel noored eksisid ja pargist tagasi majutuspaika ei jõudnud. Suure tõenäosusega surid nad veepuuduse tagajärjel, kuid lahkamine annab surma põhjuse kohta täpsed andmed.

Lühilehine tääkliilia (Yucca brevifolia), inglise keeles Joshua Tree, on asparilaadsete seltsi ja agaaviliste sugukonda kuuluv Põhja-Ameerikas Mojave kõrbes kasvav taim.

Lühilehine tääkliilia / wikipedia.org
Lühilehine tääkliilia / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles