Video: Las Vegase tulistaja Stephen Paddocki aju uuritakse mikroskoobi all

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Paddock
Stephen Paddock Foto: John Raoux/AP/Scanpix

USAs Nevadas Las Vegases toimus 1. oktoobril kantrimuusikafestivalil Route 91 Harvest tulistamine, milles hukkus 58  inimest ja vigastada  sai üle 500 inimese.

Selle massitapmise pani toime kinnisvara abil jõukaks saanud 64-aastane Stephen Paddock, kes tulistas muusikafestivali lähedase Mandalay Bay hotelli 32. korruse sviidist, edastab msn.com.

Stephen Paddocki hingele jäi 58 inimelu, lisaks sai vigastada üle 500 kontserdikülastaja. / AFP/Scanpix
Stephen Paddocki hingele jäi 58 inimelu, lisaks sai vigastada üle 500 kontserdikülastaja. / AFP/Scanpix Foto: AFP/SCANPIX

Uurimine näitas, et Paddock üritas pärast tulistamist põgeneda, kuid kuna see ei õnnestunud, siis lasi end maha.

Mandalay Bay hotell, mille aknast Stephen Paddock tule avas
Mandalay Bay hotell, mille aknast Stephen Paddock tule avas Foto: CHRIS WATTIE/REUTERS/Scanpix

Nevada politsei uurib seni, mis sundis heal järjel olnud, kuid mõningaste vaimsete probleemide käes vaevelnud meest muusikasõpru tapma.

Kuna seni ei ole ta motiividele selgelt vastust, siis otsustati ta aju mikroskoobi all uurida. Uurimise viivad läbi Stanfordi ülikooli neuropatoloogid, otsides ajust märke dementsuse ja kroonilise traumaatilise entsefalopaatia, mis on mäluhäire koos kognitiivsete võimete langusega, kohta.

Stephen Paddock
Stephen Paddock Foto: John Raoux/AP/Scanpix

«Me ei jäta mitte ühtegi viidet ja vihjet uurimata, sest peame leidma, miks Paddock järsku veresauna korraldas. Edastasime neuropatoloogidele uurimiseks kogu Paddocki keha, kuid rõhk on aju uurimisel,» teatas Nevada Clarki maakonna endine kohtuarst Michael Murphy.

Paddocki surnukehale tehti lahkamine juba varem, kuid see näitas ainult, milline oli ta tervislik seisund, mitte aga seda, mis võis olla ta teo motiiviks.

Las Vegase tulistaja lahkamisraport avaldakse paari kuu pärast, ta surukeha antakse pärast uuringuid üle ta perele, et nad saaksid ta matta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles