Avameelne ja südamlik kiri: Helen Adamson langes taas depressiooni küüsi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Adamson
Helen Adamson Foto: Instagram

Kaunis lauljanna Helen Adamson, kes tegi hiljuti suure elumuutuse vahetades palgatöö vabakutselise lauljaameti vastu, ei ole kunagi varjanud fakti, et on minevikus võidelnud depressiooniga. Helen koges hiljuti taas depressioonilainet, mida jagas ja lahkas avameelselt sotsiaalmeediakanalis Instagram. Ilus hing Helen kirjutab:

«Viimane nädal on möödunud «hallilt». Sellised perioodid tulevad mu ellu siis, kui olen kaugel iseendast ja kohati on raske end ära tunda. Ma ei oska kunagi selliseid «tumedaid aegu» ette näha ja neid kuidagi oodata. 

Võrreldes aga mineviku kogemustega, on elu oluliselt helgemaks muutunud. Veel kaks aastat tagasi oli depressioon mu sage külaline. Sellistel aegadel ei soovinud ma midagi teha - ei suutnud süüa, käia väljas, suhelda lähedastega. Ainus, mida soovisin, oli lamada voodis ja haletseda, iseennast.
Elu võrreldes selle möönud ajaga on muutunud - olen õppinud aru saama, kui oluline on iseenda kohtlemine. 

Sellel aastal on see esimene tõsine langushetk, aga ma tunnen end paremini just seepärast, et olen iseendaga ja tegelen selle situatsiooniga. Teen joogat, loen, kohtun oma sõpradega, käin jalutamas. Ma ei saa lihtsalt sellest «hallist» perioodist üle vaadata ja mõelda, et see lihtsalt möödub. Armastan end liiga palju!

Tean liigagi hästi, kui raske kõik tundub siis, kui sul on depressioon.

Aga mida rohkem sa tegeled nende «hallide» aegadega, seda rohkem oskad sa kohaneda.»

Ilusa hingega Helen soovitab kõigile, kes tunnevad end kuidagi halvasti - pühendada aeg vaid iseendale!
«Ükskõik, kui keeruline või raske see ka poleks, see avab võimaluse muutuseks,» kirjutab lauljanna.

I've been feeling pretty down for the past week. I have considered the fact that I might get these periods when I don't feel like myself but they still get me off guard. I never expect or wait for them to happen. ▫️ But things have changed a lot compared to the past. When I think back about two years ago when I was depressed pretty often, it paralized me. I didn't want to do anything. I didn't want to eat, go out, talk to friends. I really just wanted to lie in the bed and pity myself. ▫️ Things have changed because of how I treat myself. This year it is the first serious down period for me and I am feeling better only because I spend time with myself and deal with the situation. I do yoga, I read, I meet with friends, I go out on walks. I just can't wait around for it to pass. I love myself too much! ▫️ I know it too well how difficult everything is when you have depression but the more you deal with it the more the down periods change and you understand how to cope with them. ▫️ I'm sending all the love to anyone who is feeling down! Do something only for YOU. No matter how hard it seems, it will give you the change you need! ❤ #loveyourself #depressionawareness @alicia_landman

A post shared by Helen Adamson (@helenadamson) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles