Kultuuriministeerium tunnustas stuudio Joy tegevust stipendiumiga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuudio Joy juht Marina Jerjomina annab intervjuu televisioonile.
Stuudio Joy juht Marina Jerjomina annab intervjuu televisioonile. Foto: Erakogu

Vene Teatris selgusid tänavused lõimumisvaldkonna arendus- ja meediastipendiumide saajad. Kultuuriministeerium koostöös integratsiooni ja migratsiooni sihtasutusega Meie Inimesed andis välja neli arendus- ning kaks meediastipendiumi kogusummas 5113 eurot.

Kultuuriliselt mitmekesise Eesti teadvustamise eest läks stipendium laste ja noorte loomingulisele stuudiole Joy. Stuudios antakse kvaliteetset huviharidust eri rahvusest inimestele. See on suurepärane näide, kuidas pedagoogide oskusliku tööga saab lõimumisprotsessi läbi viia, sidudes selle huviharidusega.

Stipendiumi eesti keelt kui ühist riigikeelt väärtustava tegevuse eest otsustas komisjon anda Albu põhikoolile, kes viis möödunud aastal läbi suvekooli «Hansenist Tammsaareni», aidates kaasa eri põlvkondadest ja erineva kultuuritaustaga inimeste lõimumisele Tammsaare loomingu kaudu. Projektis osalesid eesti keelt teise keelena õppivad noored Eesti üldhariduskoolidest ning Eesti juurtega noored Kopenhaagenist, Chicagost, Riiast ja Helsingist.

Kodanikeühenduste kultuuridevahelist dialoogi ja koostööd toetava tegevuse eest anti stipendium MTÜ-le Ida-Virumaa Integratsioonikeskus. Projekt hõlmas nii Ida-Virumaa laste joonistuste näitust «Maa värvid» kui ka rahvuslikku käsitöönäitust. Samuti korraldati ümarlaud «Rahvuskultuuriseltside rollist Ida-Virumaa intellektuaal- ja kultuuripotentsiaali arengus». Tänavu jaanuaris viidi Kukruse Polaarmõisas läbi ka rahvusvaheline konverents teemal «Tolerantsus rahvusvahelises dialoogis», kus esinesid lektorid Eestist ja välismaalt.

Noorte lõimumist toetavate ühistegevuste eest anti stipendium Haapsalu kutsehariduskeskusele, kelle eestvedamisel tutvustati ja õpiti tundma Eesti riigi ajalugu ning sellega seotud kultuuriloolisi paiku. Projektis osalesid peale  Haapsalu kutsehariduskeskuse Kopli ametikooli eri rahvustest õpilased.

Meediastipendiumid otsustati anda Visuaalvaramu Ühingule ning kultuuriajakirjale Plug. Visuaalvaramu on teinud mitmeid telesaateid ja dokumentaalfilme, mis on toonud välja just eri rahvustest eestimaalaste ühisosa. Teine stipendium anti kultuuriajakirjale Plug, mis tutvustab venekeelsele lugejaskonnale Eesti kultuuri tegijaid ja olulisemaid ettevõtmisi.

Stipendiumikomisjoni kuulusid peale kultuuriministeeriumi veel esindajad Tallinna Ülikoolist, rahvusvähemuste portaalist Etnoweb, Haabersti vene lütseumist,  Eesti rahvuste noorteassambleest, Vene Muuseumist ning integratsiooni ja migratsiooni sihtasutusest Meie Inimesed.

Lõimumisvaldkonna arendusstipendiume anti sel aastal välja 12. korda, meediastipendiume kolmandat aastat. Lisaks tunnustati kümmet projekti tänukirjaga. Tähtajaks laekus 33 taotlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles