«Troonide mängu» staari teatel on viimase hooaja turvameetmed väga karmid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister)
Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) Foto: HBO / BACKGRID/Scanpix

Menusari «Troonide mäng» üks staaridest Nikolaj Coster-Waldau, kes mängib Jaime Lannisteri, teatas et viimase, kaheksanda hooaja  turvameetmed on varasemate hooaegadega võrreldes karmimad.

47-aastase Taani näitleja Coster-Waldau teatel kehtivad karmid meetmed nii võtetel kui käsikirja edastamisel näitlejatele ja nende lepingus on punkt, et lekitamine on karmilt karistatav, edastab Time Magazine.

Nikolaj Coster-Waldau Jaime Lannisterina
Nikolaj Coster-Waldau Jaime Lannisterina Foto: Macall B. Polay/AP/Scanpix

Ta meenutas, et kahel esimesel hooajal said näitlejad käsikirja paberkandjal kaua aega enne võtteid ja tekkisid lekked. Siis karmistati turvameetmeid ja näitlejad said edaspidi digitaalsel teel ja ka salajastele e-posti aadressidele.

Kuid siis häkiti HBO failidesse ja häkkerid said kätte «Troonide mängu» käsikirja, nõudes kanalilt HBO mitu miljonit dollarit ja ähvardades lekitamisega, kui nad raha ei saa.

Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau Foto: Sipa USA/JC Olivera/Sipa USA/Scanpix

Kaheksanda hooaja võtetel kannavad näitlejad väikeseid kõrvaklappe, mille kaudu suflöörid neile teksti nii harjutamisel kui võtetel ette ütlevad.

«Me ei saa enam käsikirju, ei paberil ega digitaalsel kujul. Teksti saame teada võttepaigas kõrvaklappidesse,» selgitas Jaime Lannisteri kehastaja.

«Troonide mängu» kaheksandaja hooaja võtted käivitusid sel kuul ja viimane hooaeg peaks vaatajateni jõudma kas 2018. aasta sügisel või 2019. aasta alguses.

«Troonide mängu» seitsmes hooaeg lõppes sellega, et Öökuningas, koos jäädraakoni ja surnute armeega lõhkus Müüri (The Wall) ja sisenes Seitsmesse kuningriiki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles