Etiketiekspert: pulmatseremoonia oli nii vaba kui võimalik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William  ja ta pruut Kate Middleton
Prints William ja ta pruut Kate Middleton Foto: SCANPIX

Briti kuninglik pulmatseremoonia oli jäetud nii vabaks ja soojaks kui võimalik, leidis etiketiekspert Tiina Tšatšua.

Tšatšua rääkis ETV saates «Ringvaade», et külalistele varem laiali saadetud 22-leheküljeline juhend etiketi kohta pidi aitama neil endid võimalikult enesekindlalt ja hästi tunda, vahendab ERR Uudised.

«On hea perenaise ja peremehe tava aidata oma külalistel, kes igapäevaelus ju sellisel tseremoonial ei osale, sest selliseid pulmi tuleb ette haruharva, ennast hästi tunda,» ütles ta.

Tšatšua sõnul pole võimalik ega ole ka mõtet telepildi või ajalehefoto põhjal kontekstiväliselt arutada, kas ja kuidas keegi millegi vastu eksis, kuna etikett on alati kokkulepe, mis püüab kõigile anda võrdse võimaluse suurepärast sündmust nautida.

«See, mida meie arvame, et see ei ole õige – see võib olla vägagi õige, aga see on lihtsalt teistmoodi kui meie siin harjunud oleme; meie siin, kallid kaasmaalased, oleme piisavalt konservatiivsed, kui meile on jäänud meelde, et nii on õige, siis me püüame alati niimoodi teha,» rõhutas etiketiekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles