Video: kolmel karul tekkis pitsaisu, kuid nad said saagiks vaid tainast ja salaamit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baribalid
Baribalid Foto: Ole Spata/AFP/Scanpix

USAs Colorados Estes Parkis tungisid kolm baribali, ema ja kaks poega, pitseeriasse ajal, mil see oli suletud, saades küpsetatud pitsa asemel saagiks pitsatainast ja salaamit.

Pitsarestorani Antonio’s Real New York Pizza kaasomaniku Tony Francheri sõnul jäid pitsaga maiustada tahtnud karud turvakaamera salvestistele, eadstab msn.com.

Baribal
Baribal Foto: Frans Lanting/picture alliance / Frans Lanting/Scanpix

Francheri teatel pääsesid kolm karu pitseeriasse lõhutud akna kaudu ja suundusid kööki, süües seal olnud pitsatainast, kuid nende kõhtu läks ka üks latt salaamivorsti.

«Linnas asuvad prügikastid on tehtud karukindlaks ning selle tõttu otsivad karud süüa majadest, autodest ja äridest. Minu soovitus politseile, kui karud murravad kuhugi sisse, ei peaks neid maha laskma, vaid loodusesse tagasi viima, » teatas pitseeriaomanik.

Baribal prügikastist süüa otsimas
Baribal prügikastist süüa otsimas Foto: Dave Huff/AP/Scanpix

Ameeriklase arvates ei peaks metsloomi toitma, kuid karudele võiks siiski jätta midagi, et nad liiga suurt rahalist kahju ei tekitaks.

Omanik lisas, et pärast pitseeria sulgemist pannakse enamik toiduaineid suurtesse külmikutesse ja kappidesse, kuhu karud juurde ei pääse. Ka need karud ei pääsenud enamiku toiduainete juurde.

Pitsarestorani töötajad pidid koristama karude järelt, viskama osa tainast ära ning painutama tainakandikuid sirgeks, kuna karud olid need kõveraks väänanud.

Colorado looduskaitsealade töötajad nägid turvasalvestisi pitseerias käinud karudest ja nende arvates oli tegemist karudega, kes hoolikalt vaatasid, mida suhu pistavad ja kui palju pistavad.

Karuekspertide sõnul on karude sellised sissemurdmised linnades asuvatesse söögikohtadesse sagedased alates augustist, mil karud hakkavad talveune jaoks vajalikku keharasva koguma ja nad söövad niipalju kui võimalik just kõrge kalorsusega toitu.  

«Suur osa karudest veedavad siis ööpäevas kuni 20 tundi toitu otsides ja süües,» nentisid eksperdid.

Baribal
Baribal Foto: Brian Wallace/AP/Scanpix

Baribalid (Ursus americanus) on Põhja-Ameerikast pärinevad karu perekonda kuuluvad loomad. Tegemist on Põhja-Ameerika väikseima, kuid kõige laiemalt levinud karuliigiga.

Baribalid on omnivoorid, kelle toidulaud sõltub suuresti aastaajast ja elupaigast. Baribalid elavad metsastes piirkondades, kuid mõnikord ka inimasustuse lähistele, kust on lihtne toitu hankida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles