Mehe teatel sattus amfetamiin ta organismi naisele suuseksi tegemisel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar
Paar Foto: Panther Media/Scanpix

Soome kohtus arutati juhtumit, milles mehe teatel seksis ta oma kallimaga ja tegi naisele ka suuseksi, kuid ta organismi sattus sellest amfetamiini.

Mehe arvates oli naine seda narkootikumi tarbinud ja see sattus naise kaudu ka temasse, edastab iltasanomat.fi.

Päijät-Häme ringkonnkohus määras Lahtist pärit mehele esmalt karistuseks ühiskondlikult kasuliku töö, kuid mees kaebas otsuse edasi Ida-Soome apellatsioonikohtusse.  

Mees sõnas ka apellatsioonikohtus, et tema ei tarbinud narkootikumi, vaid amfetamiin võis ta organismi sattuda kas naist suudeldes või talle suuseksi tehes.

Mehe teatel süstis ta nüüdseks endine kallim endale mitmesuguseid narkootikume, oletatavalt ka amfetamiini.

Mees lisas, et naine võis amfetamiini panna ka oma suguelundite piirkonda, et erutus kasvaks ja ta võis sealt saada doosi amfetamiini.

Apellatsioonikohtus astus tunnistajana üles ka arst, kelle arvates võis naise organismis või välissuguelunditel olla narkootilist ainet, kuid see kogus, mis mees võis saada, oli väga väike ja selle tõttu ei oleks mehe organismis tohtinud tunde hiljem nimetatud ainet olla.

Mees lahkus naise juurest kella 8.00 paiku tegema kohtu poolt määratud ühiskondlikult kasulikku tööd. Kuna ta ei olnud töövõimeline kutsuti politsei ning viis ja pool tundi hiljem saadud mehe süljeproovi tulemused näitasid, et ta on tarvitanud narkootikumi.

Arst selgitas kohtus, et viis ja pool tundi hiljem oleks mehe organism pidanud olema narkootikumist puhas, kui ta teoreetiliselt oleks saanud naise kaudu väikese koguse.

Kohtu teatel käis mees kahel päeval ühiskondlikult kasulikku tööd tegemas, kuid oletatavalt neil päevadel, mil ta seda ei teinud, tarbis ta amfetamiini.

«Amfetamiini võib organismis näha veel 36 tundi pärast selle võtmist. See ei ole tõenäoline, et nimetatud narkootikum sattus mehe organismi suudlusest või suuseksist, ta tarbis seda ainet ise,» teatas arst kohtus.

Apellatsioonikohus langetas otsuse, et mees tarbis amfetamiini, ta ühiskondlikult kasuliku töö katkestatakse reaalse vangistuse ajaks ja ta peab olema trellide taga 76 päeva.

Esmalt andis kohus mehele nelja kuu pikkuse vangistuse,  mis hiljem muudeti 116-tunniseks ühiskondlikult kasulikuks tööks. Mees jõudis teha 42 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd, enne kui ta vangistuse sai. 

Amfetamiin (amphetaminum) on tsentraalse stimuleeriva toimega ravi- ja narkootiline aine.

Pikka aega arvati, et amfetamiin on sünteetilise päritoluga, kuid 1997. aastal leiti amfetamiini koos metamfetamiini, nikotiini, meskaliini ja muude alkaloididega ka Acacia berlandieri lehtedest.

Amfetamiin
Amfetamiin Foto: Cris Bouroncle/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles