Hiphopilegend Wu-Tang Clan esineb Eestis

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wu-Tang Clan tuleb Eestisse.
Wu-Tang Clan tuleb Eestisse. Foto: promo

Tänavu 7. juunil annab Eestis kontserdi üks hiphopmuusika alustalasid  Wu-Tang Clan, kes on püsinud peaaegu kakskümmend aastat kultusbändi staatuses.

Eesti hiphopiguru Genka ütles, et tegemist on aasta sündmusega igale vähegi hiphopist lugupidavale inimesele. “Ma ei liialda, kui ütlen, et Wu-Tang Clan on hiphopimaailma Rolling Stones,” lausus Genka. “Nad on väga tugevalt mõjutanud kogu selle skene tegemisi kogu maailmas. Absoluutne legend. Mulle meeldib Wu-Tang, et ta pole paljas riimi laulmine, vaid sõnade taga on väga sügav tähendus, millest on saanud täiesti omaette hiphopi filosoofiline koolkond. Iga mees sellest bändist on omaette isiksus ja kui neid saab kõiki korraga ühel laval näha, siis mida sa veel ihkad.”

Kontserti korraldava New Line Agency pressiesindaja Gunnar Viese teatel on The Wu-Tang Clan hiphopigrupp USAst New Yorgist, mille liikmed on RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa ja meie seast lahkunud Ol' Dirty Bastard. 2007. aastal nimetas muusikakanal MTV ansambli viie mõjukaima hiphopigrupi hulka maailmas.

Wu-Tang Clani kuulsus saabus 1993. aastal singliga “Protect Ya Neck”. Huvi bändi vastus suurenes tohutult pärast turneed Kat Nu ja Cypress Hilliga. Debüütalbumi väljaandmiseks plaadifirmat leida oli keeruline, sest kõik grupi liikmed soovisid teha võimalusel ka soolokarjääri teiste firmade alt. Lõpuks löödi käed Loud/RCAga ja 1993. aastal ilmus kõigi aegade üheks parimaks hiphopialbumiks peetud “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”.

Pika tegutsemisaja vältel on bänd avaldanud kokku 5 kauamängivat.

Ansambli liikmed on kõik proovinud teha soolokarjääri. Esimesena astus sellele rajale Method Man aastal 1994, talle järgnes aasta hiljem Ol' Dirty Bastard. Tema kukkus 2004. aastal RZA salvestusstuudios kokku, ametlikuks surmapõhjuseks diagnoositi ravimite üledoos.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles