Laupäeva öösel otsitakse vingemaid volbrikostüüme

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Laupäeva öösel toimuvad kogu Pärnus meeleolukad volbriöö üritused ja suvepealinna lõbustuskohad ootavad rahvast pidutsema efektsetes nõiakostüümides.

Traditsiooniliselt toimub linna suurim volbripidu õhtul Port Artur 2 kõrval, kus esinevad Compromise Blue, Svjata Vatra ja Epordwerk. Peo lõpetab ilutulestik.

Klubis Sugar pidutseb vabajaportaal 24tundi.ee koos Tanel Padar & The Suniga ja Sugaris on välja pandud üllatused parimatele volbrikostüümidele.

Pärnu kuursaal korraldab nõidade vahel suisa võistlusi ja muusikat seab peol Ukraina nõiakombeid õpetav ansambel Svjata Vatra.

Nõidasid ootavad pidutsema ka klubid Str& ja Bravo. Str& klubis seab maagilist muusikat DJ Aivar Havi ja Bravos väisab lavalaudu Koit Toome.

Klubis Mirage käib volbriööl lavalt läbi terve rida DJsid. Volbripidutseda saab Kilingi-Nõmme klubis GIAgi.

Volbripäev ehk 1. mai on kõikide nõidade ja tarkade päev. Oma nime on päev saanud katoliku kiriku abtissi Walburga järgi.

Kaheksandal sajandil misjonärina töötanud inglanna kuulutas pühakuks paavst Hadrianus II ajavahemikus 867–872. Teada on, et see juhtus 1. mail, mistõttu tähistataksegi seda päeva, kirjutas Wikipeedia.

Ööl vastu volbripäeva tähistatakse volbriööd. Sel puhul korraldatakse (nõia)etendustega pidusid, tehakse lõket ja küpsetatakse vorstikesi või liha. Volbrilaupäeval liiguvad ringi kõikvõimalikud salkus ja kaltsus tegelased, fantastilised elukad, küürakad nõiamoorid, väikesed nõiad, šamaanid ja haldjad.

Volbripäeva pidamine nõidade pühana on pärit Saksamaalt, kus sealse pärimuse kohaselt kogunesid nõiad mäetipule lõbutsema.

Laupäeva öösel on kõigil võimalik anda oma osa ja rikastada volbriööd värvika nõiakostüümiga.

Ilmateade volbriööks nõidadele aga armuline ei ole, sest Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi teatel on laupäeval oodata paljudes kohtades vihma, õhutemperatuuri mõõdetakse 6-12 kraadi ja ööl vastu pühapäeva langeb õhutemperatuur nulli lähedale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles