Endlas etendub “Hecuba pärast”

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu näeb Linnateatri etendust "Hecuba pärast".
Pärnu näeb Linnateatri etendust "Hecuba pärast". Foto: www.linnateater.ee

Pärnu Endlas etendub 15.-16. juunil Tallinna Linnateatri lavastus “Hecuba pärast”, mille piletid jõuavad müüki juba algaval nädalal.

“Tegemist on nimelt meie teatri ühe hitt-tükiga, mille pääsmed müüakse läbi väga kiiresti,” teatas teatri avalike suhete juht Ruudu Raudsepp.

Küsimusele, miks Linnateatri lavastusi nii harva Pärnus näeb, vastas Raudsepp, et teater käib väljaspool etendusi andmas 5-6 korda hooaja jooksul. “Külalisetendusi käiakse harva andmas seetõttu, et enamiku meie lavastuste lavakujundused on väga kohaspetsiifilised ning neid on kas väga raske ja kallis või hoopiski võimatu mõnda teise teatrisaali üles ehitada.”

Kohaspetsiifilisus tuleneb omakorda teatri keskaegsest majast, mille tõttu on mängusaalid ebastandardsed, neisse ehitatud lavakujundused peavad lähtuma saalidest ja seetõttu ongi neid keeruline tänapäevastes teatrimajades uuesti üles ehitada.

“Tavaliselt ongi meil repertuaaris mõni lavastus, mille puhul on silmas peetud, et neid oleks võimalik Linnateatri majast väljapoole viia,” lisas avalike suhete juht.

“Hecuba pärast” on etüüdidel põhinev tragifarss, mis on sündinud näitlejate meeleheitlikest pingutustest otsida vastust ühele lihtsale küsimusele: kes ma olen ja miks ma seda kõike teen?

Tüki lavastas Priit Võigemast, dramatiseeris Maria Lee Liivak. Mängivad Argo Aadli, Alo Kõrve, Indrek Ojari, Mart Toome, Veiko Tubin ja Priit Võigemast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles