TOP5: Mis põhjustel on need Eesti staarid kodumaalt lahkunud?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirli ja Erika Salumäe
Sirli ja Erika Salumäe Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti muld ja Eesti süda võib küll igal julgel patrioodil kõrvus kohiseda, aga kui hing ikka ihkab rohelisemat muru või sinisemat taevast, peab midagi ette võtma. Mitmed Eesti tuntud inimesed on vahetanud elukohta kas tervislikel või ärilistel kaalutlustel. 

Mari Tool ja Toomas Tool
Mari Tool ja Toomas Tool Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Hiljuti Äripäeva rikaste edetabeli poolt Eesti rikkama naise tiitli pälvinud Mari Tool elab koos äripartnerist abikaasaga Toomas Tooliga Monacos. Aktsiaselts Arco Vara suurim aktsionär on elanud intrigeerivat elu. 2000. aasta märtsis teatas ärimees Eesti elanikregistrile, et ta pole Eesti elanik. Kolis toona USA-sse Miamisse, sealt aga Lätti ning edasi Monaco vürstiriiki, mis on tuntud maksuvabaduste poolest ja kus novembriski on 20 kraadi sooja. Kui perekond Tool aga Eestis resideerub, siis elavad nad Kadrioru luksuslikus korteris.

Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: Margus Ansu

Mihkel Raud, kes teada kui «Kolmeraudse» aus ja terav saatejuht avaldas värskes ajakirjas Kroonika, et on aastaid juba elanud koos perekonnaga Californias, San Diegos. Mees pidavat kahe mandri vahet pendeldama tihemini kui mõni saarlane mandri ja Saaremaa vahet.

Mihkel Raud perega
Mihkel Raud perega Foto: Mihkel Raud / Facebook

See-eest abikaasa Liina Raud on laste Mirjami ja Joosepiga paiksemad, elades enamik aega suure lombi taga. Põhjuse, miks perekond Raud on kodumaa hüljanud, jätab perepea esialgu enda teada. 

Rain Lõhmus
Rain Lõhmus Foto: Sander Ilvest

Pangandusguru ja LHV Panga üks asutajaid Rain Lõhmus kolis ligi kümme aastat tagasi Šveitsi, Luganosse. Peamiseks sealne kliima, aga ka paremad lennuühendused ja mäed, mis spontaanse autosõidu kaugusel.

Presidendi vastuvõtt roosiaias.Ieva Ilves ja Toomas-Hendrik Ilves
Presidendi vastuvõtt roosiaias.Ieva Ilves ja Toomas-Hendrik Ilves Foto: Erlend Štaub

Stockholmis sündinud president Toomas Hendrik Ilves kolis aasta alguses perekonnaga Ameerikasse, kus alustas tööd külalisteadurina mainekas Stanfordi ülikoolis. Sügise alguses kolis isa juurde elama ja tarkust omandama ka Toomase tütar Kadi Keiu Ilves, kes on sündinud Toomase eelmisest abielust Evelin Ilvesega. 

Erika Salumäe pärast olümpiavõitu Raekoja platsil
Erika Salumäe pärast olümpiavõitu Raekoja platsil Foto: Mati Hiis / Õhtuleht / Arhiiv

Endine jalgrattur ja poliitik Erika Salumäe, kolis 2010 aastal koos tütre Shanti Grandiga tervislikel põhjustel Hispaaniasse. Kuigi Erika jaoks Eestist lahkumine oli emotsionaalne ja kurb, peab naine tervist kõige olulisemaks. «Hispaania on mu kodu, Eesti on mu kodumaa,» on Erika öelnud.

Sirli ja Erika Salumäe
Sirli ja Erika Salumäe Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles