Saksa väljaanne: brittide kuningliku pere kummardamine on absurdne

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninglike pulmade reklaamplakat Londonis Oxford Streetil
Kuninglike pulmade reklaamplakat Londonis Oxford Streetil Foto: SCANPIX

Saksa väljaande Der Spiegeli arvates on Briti kuninglik pulm ebademokraatliku riigikorra jäänuk ning naljanumber.

Väljaande Londoni korrespondent Marco Evers kirjutas, et tal on kahju noorest naisest Kate Middletonist, kes oma vabaduse kaotab ning ekstsentrilisest rahvast, kes Windsoreid jumaldamiseni kummardab, vahendab Daily Mail.

Eversi sõnul ei ole Suurbritannia majanduslangusest toibunud, kuid ikkagi korraldatakse selline suurejooneline üritus, mis neelab miljoneid.

Saksamaal lõppes keiserlik riigikord keiser Wilhelm IIga, kes pärast Esimest maailmasõda eksiili läks. Brittide arvates on sakslased lihtsalt kadedad, et neil kuninglikku või keiserlikku perekonda pole.

Saksa ajakirjanik tõi näite, et ainult üks naine Suurbritannia lähiajaloos on keeldunud Briti kuningliku pere liikmete ees liigselt kummardamast.

«Cherie Blair, endise peaministri Tony Blairi abikaasa on ainus, kes ei teinud praeguse kuninganna Elizabeth II ema Elizabeth Windsori ees etiketiga ette nähtud kummardust. Ülejäänud britid aga jumaldavad ja ülistavad Windsoreid taevani. Windsorid on Euroopa kuningaperedest kõige enam pillav perekond,» kirjutas sakslane.

 Ta lisas, et britid on ekstsentrilised ning homme toimuv pompöösne laulatus on selle heaks näiteks.

«Britid ootavad, et kogu maailm jagaks nende entusiasmi. Nad ei mõista, et kõik seda ei soovi. Oodatakse, et see laulatusspektaakel on maailma ilusaim, tegelikult ei ole. Kaks noort inimest, William ja Kate abielluvad, kuid mitte nii, nagu nemad sooviksid, vaid nii, nagu perekond, protokoll ja kuningannast vanaema seda ette näevad,» jätkas ajakirjanik.

Ta lisast, et Kate Middletoni vanematel tuleks homset päeva tähistada hoopis kui nende tütre «surma» päeva, sest naine «aheldatakse kuninglike ahelatega».

«Kate ei saa enam iialgi teha seda, mis talle pähe tuleb. Ta võib veel praegu olla kena ja elurõõmus, kuid hiljem saab temast vist selline nagu on kõik ülejäänud kuningliku pere liikmed – kunstliku naeratusega, jahe, kõrk, aristokraatlik,» nentis sakslane.

Ka kritiseeris ta laulatusele kutsutuid, sest pruutpaar ei tunne enamikku nendest.

«Kõige absurdsem külaline on vist Swaasimaa kuningas Mswati, kellel on 13 naist. Ta saabus Londonisse 50-pealise kaaskonnaga. Kutsutud on ka mässavate araabia riikide esindajad. Kes tahaks enda pulma selliseid külalisi?» küsis Der Spiegeli ajakirjanik.

Marco Eversi arvates piirdub Kate Middletoni elu pärast laulatust kolme asjaga: olla naine oma mehele, näha kena välja ning sünnitada troonipärija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles