12-aastane India koolipoiss krooniti maharadžaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumar Padmanabh Singh
Kumar Padmanabh Singh Foto: sify.com

Indias krooniti 12-aastane koolipoiss Jaipuri maharadžaks.

Sellega sai Kumar Padmanabh Singhist India ühe võimsama ja rikkama kuningliku perekonna juht, kirjutab news.com.au.

Kroonimistseremoonial sai ta preestrite õnnistuse.

Singhi ümbritsesid rituaali ajal valgesse riietatud abilised, kes levitasid tuult, et kärbseid eemale peletada. Ka hoiti ta pea kohal päikesevarju.

India kuninglikud tiitlid, sealhulgas ka Jaipuri maharadža oma, lakkasid ametlikult olemast 1947. aastal, mil India iseseisvus ning 1970. aastate valitsusreformidega.

Kuid siiani kasutavad India kuninglikust soost pered neid tiitleid mitteametlikult. Samuti on neil alles mitmed paleed ning väärisasjad, mis varasemat võimuaega meenutavad.

Padmanabh Singhi vanaisa, polosportlasest Sawai Bhawani Singh peetakse õigeks viimaseks Jaipuri maharadžaks, sest ta sai troonile pisut enne seda, kui kuninglikud tiitlid ja eesõigused kaotati.

Uut maharadžat peetakse andekaks. Ta õpib elitaarses Mayo kolledžis, kus ta on parimate õpilaste seas.

Kuid Padmanabh Singhi järglus maharadžana seati kahtluse alla, sest ta vanaisa adopteeris ta. Põhjuseks see, et peresisese tüli tõttu ei tahtnud vanaisa, et tiitel ta pojale läheks.

Selle klanni matriarhi Gayatra Devit peeti kunagi maailma kõige ilusamaks naiseks. Ta pilt ilmus isegi naisteajakirja Vogue esikaanel.

Ta suri 2009. aastal 90-aastasena ning ta maeti kuninglikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles