«Meie Euroopas»: kaastöölised Dublinis Tiinat ei salli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Muru
Tiina Muru Foto: ERR

Teisipäevaõhtuse ETV saate «Meie Euroopas» teises loos käis Maire Aunaste külas Tiina Murul, kes paneb Iirimaal pappkaste kokku.

Türilt pärit Tiina suundus pärast aastatepikkust rõivakonstruktoritööd Dublinisse pappkastitehasesse tööliseks. Ta on Iirimaal koos tütrega juba mitu aastat elanud ning on uue eluga rahul.

Pappkaste valmistab ta juhuse tõttu. Alguses tahtis ta tulla lennujaama tööle, kuid et see venis, sai ta agentuuri kaudu teise töö.

Ta ei virise praeguse ameti üle, sest tegemist pole päris üksluise liinitööga, vaid peab üksjagu organiseerima ka. Talle meeldiks end seal rohkem arendada, kui juhtkond toetaks.

Sõber Jerry sõnul on Tiina seal parim tööline, sest on väga tark ja ettevõtlik. Teised tehasetöölised ei sallivat teda, sest on liiga tark ja kena. Jerry usub, et Tiina raiskab end sellel töökohal. Mees on külastanud Eestit kolm korda ning talle avaldas muljet siinne organiseeritus ja puhtus.

Tiina lahkus Eestist, et ei peaks end hulluks töötama, et endale midagi lubada saaks. Olid ka mõned isiklikud põhjused ning arvas, et kui nüüd ei lähe, siis ei tekigi seda võimalust.

Rikkaks ta pole saanud, kuid elab lahedalt ära. Üksikvanemana saab ta hästi hakkama.

Tiina 11-aastane tütar Saskia tunnistas, et igatseb sõprade ja pere järgi. Ta kiitis Iiriimaa õpetajaid, kes on lastele rohkem sõbra eest.

Tiina rääkis, et Iirimaal ajas teda alguses lausa hulluks aeglane pangandus ja teenindus. Konto avamine võttis peaaegu kuu aega!

Ta on kindel, et mujal elamine annab inimesele palju juurde. Erilist koduigatsust tal pole, sest Eesti tundub nii lähedal. Interneti teel on suhtlemine ka väga lihtne. Niipea ta Iirimaalt ilmselt ei lahku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles