«Meie Euroopas»: loogiline sündmuste jada viis Andrese Frankfurti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tupits
Andres Tupits Foto: ERR

Seekordse ETV saate «Meie Euroopas» esimeses loos külastas Maire Aunaste Saksamaal töötavat juristi Andres Tupitsat.

32-aastame Andres töötab Frankfurdis Euroopa Keskpangas juristina.

Ta kasvas üles ja käis koolis Jõgeval, pärast seda läks Tartusse ülkooli ning siis viisid õpingud ta Tallinnasse ning sealt Rootsi.

«Loogiline sündmuste jada,» ütles ta, et tal polnud kunagi konkreetset mõtet välismaale minna.

Ta on töötanud Eesti Pangas, mida pidas toredaks kohaks. Ta lahkus, sest tekkis võimalus teha midagi suuremat.

Praegu on Andresel käsil doktoritöö, mille teemaks on Euroopa õigus. Ta rõhutas, et vaimsed võimed on asi, mida keegi ära võtta ei saa.

Andres külastab kodulinna tihti ning märgib, et Eesti linnakeste arengus sõltub palju sellest, kuidas kohaliku elu arendajad tegutsevad. Kui on liider, kes oskab innustada, ja oskuslikud ettevõtjad, ei peaks ka kartma, et noored mujale paremaid võimalusi otsima lähevad.

Andrese kunagine ajalooõpetaja Eino Veskis mäletab teda hästi, sest ta luges palju raamatuid ja võttis osa olümpiaadidest. Õpetja nägi juba siis ette, et Andresest saab edukas inimene. Ükskord eksamil olevat ta piletit nii hästi vastanud, et õpetajad lasid tal lõpuni vastata. See võttis tund aega ning vastus oli hiilgav. Veskis nentis, et kindlasti võib õpetaja õpilaselt õppida.

Töökeeleks on juristil inglise keel ning saksa keel pole ta täielikult ära õppnud siiani, kuid inimesed saavad siiski aru, mida ta räägib.

Saksalaste elus on eestlastega võrreldes erinev näiteks see, et inimesed defineerivad end religiooni järgi. Lisaks on pühapäeviti kõik poed kinni.

Andrese sõnul on aga Eestis tunduvalt lihtsam ja loogilisem asjaajamine. Eestis on üldse palju positiivseid asju, millest saab aru siis, kui mujal elad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles