Kõik videod: must hobune Valter Soosalu võttis kananaha ihule ja võitis näosaate (5)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval sai hoo sisse laulu- ja paroodiashow «Su nägu kõlab tuttavalt» kuues hooaeg. Avasaate võitis ülekaalukalt Tom Jonesi kehastanud Valter Soosalu, kes annetas 1000 eurot MTÜ-le Igale Lapsele Pere.

Sel hooajal kehastuvad erinevateks kuulsusteks Andres Dvinjaninov, Hele Kõrve, Daniel Levi Viinalass, Elina Born, Bert Pringi, Marta Laan, Valter Soosalu ja Hanna Martinson.

«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade
«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade Foto: TV3 / Mardo Männimägi

Kohtunikutoolis istuvad Tanja Mihhailova-Saar, Olav Osolin, Andrus Vaarik ja külaliskohtunikuks on eelmise hooaja võitja Kalle Sepp. Saatejuht on Märt Avandi.

«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Marta Laan
«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Marta Laan Foto: TV3 / Mardo Männimägi

Näitlejanna Marta Laan avas saate Marju Läniku 90ndate diskohitiga «Vaid üks mees».

«Mulle meeldivad 90ndate diskolood, ehkki mõned peavad seda kõige piinlikumaks ajastuks Eesti muusikaajaloos,» tunnistas Marta.

Olav Osolin: Ma küll arvasin, et selliseid riideid enam ei toodeta, aga žestid olid küll kümnesse.

Tanja Mihhailova-Saar: Väga-väga hea avanumber, kohe nii tõetruu - riietus, käitumismaneer, tantsijad, koreograafia, žestid. Häälega muidugi pakkusid üle, mis ongi hea, et see on vürtsikam paroodia.

Kalle Sepp: Pean ühtima eelkõnelejatega, nägu on krampis naermisest.

Andrus Vaarik: Aplaus grimeerijatele! See oli täpselt mu lapsepõlvesõbranna Marju. Oled välimuselt ja tämbrilt nii sarnane, mistõttu mulle väga meeldis, et nii üle panid.

«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Valter Soosalu
«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Valter Soosalu Foto: TV3 / Mardo Männimägi

Muusik Valter Soosalu tuli lavale Tom Jonesi lauluga «Delilah». 

«Ma olen põnevil ja hirmul korraga,» tunnistas Valter enne saadet. «See laul on üsna suur väljakutse.»

Tanja: See oli ikka väga hea! Mulle väga meeldivad mustad hobused. Tom Jones teab oma hinda, sellise naiseliku riietusega laval. Mul ükskõik, et sa oma selja ära tõmbasid, see noot oli seda väärt.

Kalle: Nii, Valter... Võin teile öelda, et see oli praegu Valterile kökimöki. Tämber, puusanõksud - super!

Andrus: Sa oskad oma närvi ajastada täpselt salvestuseks, täpselt nagu Kalle. Kalle tegi ka alati salvestuse ajal parima esituse.

Olav: Oi, mulle väga meeldis. See oli sellest ajast, kui mehed olid veel mehed, mitte ei kõnni mööda majaääri, ratas käekõrval. Tänapäeval pannakse kinni sellise mõtlemise eest.

«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Daniel Levi Viinalass
«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Daniel Levi Viinalass Foto: TV3 / Mardo Männimägi

Daniel Levi Viinalass tõi vaatajate ette 90ndate vaibakloppimise JAMi lauluga «See viis».

Kalle: Seda peaks lausa Mihklilt ja Jussilt küsima, mis neid sundis sinna lavale minema.

Andrus: Sa töötad detailidega! Kultuur ongi väikesed erisused. Super!

Olav: Arvestades sinu tavapärast joviaalsust, oli see kõige kangelaslikum hetk sinu elus, kus sa pidi olema täiesti mitte sina ise.

Tanja: Tahtsin ka öelda, et ma pole kunagi näinud, et sa seisad laval. Jälgisin väga tähelepanelikult, sest see oli nii detailne ja ma ei tahtnud magada ühtegi nüanssi.

«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Hanna Martinson
«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Hanna Martinson Foto: TV3 / Mardo Männimägi

Laulja Hanna Martinson esitas Jennifer Rushi võimsa ballaadi «The Power Of Love».

Hanna tunnistas, et nii suure publiku ees ei ole ta veel esinenud: «Mul on aukartus selle laulja vastu. Olen väga ärevil igatahes.»

Andrus: Ma ei tunne sind üldse, aga proff oled! Jennifer Rush oskab lõuata, pauerit tal on. Isegi vaiksetes kohtades oli jõud olemas. Braavo!

Olav: Meeldis, et see oli väga elus esitus. Üks asi on maha laulda, aga ma tundsin, et sa ise elasid kaasa.

Tanja: Asjad lõhnavad selle järgi, et on vokalistide hooaeg. Tore on kuulata, kui inimesed oskavad laulda. Vaiksed kohad meeldisid mulle kõige rohkem. 

Kalle: See oli lihtsalt lummav! Sa nagu olidki see Jennifer Rush. Ma loodan, et kaamera ei filminud minu lahtiolevat suud kogu aeg.

«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Bert Pringi
«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Bert Pringi Foto: TV3 / Mardo Männimägi

Bert Pringi kehastus Heli Läätseks ja esitas lugu «Kaunid baleriinid».

«Minul oli mikrofon käes ja lihtsalt seisin laval ja laulsin,» andis Heli Lääts Bertile nõu. 

Olav: See oli naljakas number, jaa. Välimuselt ma ütles, et rohkem nagu Heidy Tamme. Mehe kohta lauldud väga hästi. Niimoodi lugu välja vedada oli ikka briljantselt tehtud. 

Tanja: See oli nii väärikas, nii daamilik etteaste. Laulumaneer oli nii puhas! Väga meeldis, kuidas tämber kõlas. See oli väga väärikas vanakooli lõhn. Kogu kompott oli nii tore ja mulle väga meeldis. Peenelt tehtud, proua Pringi!

Kalle: Pean eelkõnelejaga nõus olla, väga maitsekas paroodia. Sa oled väga hea laulja. Teades sind ka - te ei tea veel midagi, mis siit tuleb!

Andrus: Olen aastaid rääkinud, et ärge taguge jalaga tagumikku laval, vaid tehke väärikalt. Kõik esitused on seni väärikad ja hea piiri peal. Kõik on sellised «paroodia kui austusavaldus parodeeritavale». See oli nagu ekskursioon Heli Läätse sisse.

«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Andres Dvinjaninov
«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Andres Dvinjaninov Foto: TV3 / Mardo Männimägi

Andres Dvinjaninov muundus pisi-pisikeseks Maarja-Liis Ilusaks ja esitas laulu «Õnneseen».

«Ma ei karda väljakutseid. Ma ei karda kaotada ja ma ei karda lolliks jääda,» ütles Andres. «Minu põhiline hirm on see, et teistel on igav.»

Tanja: Tunnen ära vana hea näosaate. Siiamaani mõtlen, et seni kõik numbrid tehtud maitsekalt ja väärikalt, aga nüüd tuleb väikese lapsena ja tassib kivi! Ainult irvitasin terve selle laulu! Aga lapsehäält on raske teha, siin läks natuke Kihnu-Virve poole. Meeldis, aga oli natuke perversse hõnguga.

Kalle: Ma ei teadnudki, et Maarja-Liis oli väiksena kivipallur! Aga selline hääl ja kivi... 

Andrus: Mulle tohutult meeldis. Siin läks kõik sassi praegu. See oli nii rõve, et see oli geniaalne. Et 50-aastane mees võib sellist häält teha. Esteetilised kategooriad siin ei kehti, see on meditsiiniline.

Olav: See number kuulub nende hulka, mida ma ei suutnud ette näha. Kõige pullim oli see, et see oli jumala ehtne Maarja-Liis kolmeaastasena.

«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Elina Born
«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Elina Born Foto: TV3 / Mardo Männimägi

Elina Born kehastus varalahkunud rokkar Kurt Cobainiks ja esitas lugu «Where Did You Sleep Last Night».

Kalle: Mulle tuli kohe meelde, kuidas vanasti olid Von Krahli baaris Nirvana jamid. Käisime seal bändiga, kui olime alaealised, ja see tõi nii meelde selle aja.

Andrus: Braavo! Suurepärane! Mina oli 90ndatel juba loll ja ma ei tea midagi Nirvanast. Te mõtlete sellest tegelasest, püüate tema mõttemaailma sisse minna... Mida tõsisemalt teha, seda naljakam on. Mulle tihtipeale meelib naerda vaimustusest.

Olav: Kui võtaksin selle asja kokku, siis see oli nagu äsja vanglast vabaneneud Anna-Maria Galojan laulmas Robert Planti häälega Nirvanat. See oli natuke teistmoodi number, oli üritatud väga autentselt teha. Mulle meeldisid ka detailid selle juures, et püüdsid vasaku käega kitarri mängida.

Tanja: Mina ootasin, et näen esimest korda Elinat ilma meigita ja ilma kontsadeta. Mulle väga meeldis, et kui sa laulsid madalalt, siis see oli kantrišnitt, ja väga meeldis see kõrge kärin. Kogu aeg hoidsin pöialt, et häälepaelad välja ei lendaks.

«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Hele Kõrve
«Su nägu kõlab tuttavalt» esimene saade, Hele Kõrve Foto: TV3 / Mardo Männimägi

Hele Kõrve kehastas konkurent Elina Borni ning esitas lugu «In or Out».

«Mulle meeldiks vahelduseks olla ka mees. Lustida võiks nii mina kui vaatajad,» ütles Hele. 

Andrus: Ei noh, mida ma ütlen! Kui ma päris Elina reaktsiooni jälgisin, sain aru, et tal oli õudselt naljakas ja tal läksid reaalsused sassi ja ta ei saanud aru, kas ta on enam tema ise. Ma sain sealt aru, et sinu Elina oli täiuslik.

Olav: Kui ma oleksin mürgine kohtunik, ütleksin, et eks näis, kas selle lauluga õnnestub ka selles saates viimaseks jääda. Aga muidu hea number. Ma ei oleks ausalt öeldes ära tundnud küll, et see on Hele Kõrve.

Tanja: Mulle meeldis, väga professionaalselt tehtud. Koreograafia oli tsipa üle pakutud ja puisem. 

Kalle: Hämmastas õudselt see hääletoon ja ma ei saanud üldse aru, et Hele laulab. Kuidagi segadusttekitav oli see number. Ma õudselt ootan, mis sa veel tegema hakkad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles