Playboy asutaja Hugh Hefner suri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Playboy-impeeriumi looja Hugh Hefner suri 91 aasta vanuselt, teatas välismeedia.

Hefner asutas 1953. aastal meestele suunatud elustiili ajakirja ja oli sellest alates lahutamatu osa Playboy brändist. Playboy ajakirja esiknumbril poseeris Marilyn Monroe.

Hefneri vara hinnatakse 43 miljonile dollarile.

Hefner suri kolmapäeval oma kodus. Tema lahkumine oli rahulik ja teda ümbritsesid lähedased. Ettevõtte Playboy Enterprises avalduse järgi suri ta loomulikku surma. Hefneri poeg Cooper Hefner sõnas, et teda jäävad igatsema paljud.

Hugh Hefner oma viimase abikaasa Crystaliga.
Hugh Hefner oma viimase abikaasa Crystaliga. Foto: © Fred Prouser / Reuters/REUTERS

Hefneri tervis halvenes viimase aasta jooksul järsult ja teda ei nähtud pikka aega avalikkuse ees. Veidi rohkem kui aasta tagasi suri tema vend Keith vähihaiguse tagajärjel.

Playboy ajakirja toel sai Henferist kultuuriline fenomen. Tema kuulus Playboy häärber oli aastakümneid tuntud oma legendaarsete pidude poolest.

Hefner müüs häärberi maha mullu augustis 100 miljoni dollari eest, kuid lepingu järgi võis ta seal elada kuni surmani.

«Minu isa elas erakordset ja mõjukat elu meedia- ja kultuuripioneerina ning juhtiva häälena ühes meie aja tähtsaimas sotsiaalses ja kultuurilises liikumises, mis kaitses vaba sõna, kodanikuõigusi ja seksuaalset vabadust,» ütles Cooper Hefner.

Playboy tiraaž kasvas esimese aastaga ligi 200 000 eksemplarini ja viie aastaga rohkem kui miljonini. 1970ndatel aastatel oli ajakirjal rohkem kui seitse miljonit lugejat ning andis inspiratsiooni sellistele väljaannetele nagu Penthouse ja Hustler. Konkurents ja internet vähendasid Playboy tiraaži 21. sajandiks vähem kui kolmele miljonile.

2015. aastal lõpetas Playboy alasti naiste fotode avaldamise, viidates alastuse laiale levikule internetis.

Ajakirjale tegid kaastööd ka mitmed nimekad kirjanikud, näiteks Gabriel García Márquez, Margaret Atwood ja Haruki Murakami.

Vastates 1992. aastal ajalehe Nerw York Times küsimusele, mille üle ta kõige rohkem uhkust tunneb, sõnas Hefner: «Et ma muutsin suhtumist seksi.» Hefner väitis, et magas rohkem kui 1000 naisega.

Playboy on olnud keelatud sellistes riikides nagu Hiina, India, Saudi Araabia ja Iirimaa.

Hugh Hefner
Hugh Hefner Foto: © Lucy Nicholson / Reuters/REUTERS

Hefner oli abielus kolm korda. Esimest korda abiellus ta keskkoolikallima Mildred Williamsiga 1949. aastal. 1989. aastal laulatati ta aasta Playmate'i Kimberly Conradiga. 2012. abiellus Hefner 31-aastase Crystal Hefneriga. 

Hefneril on neli last: Christie ja David esimesest abielust ning Marston ja Cooper teisest abielust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles