Loe, kes on Katrin Viirpalu lemmikdisainer Eestis

Irene Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV saatejuhtid lähevad vahetusse, Katrin Viirpalu
ETV saatejuhtid lähevad vahetusse, Katrin Viirpalu Foto: Jelena Rudi

Terevisiooni saatejuht Katrin Viirpalu rääkis tänahommikuses saates, kes on Eestis tema lemmikdisainer. 

Tanel Veenre kõrvamarja mandala
Tanel Veenre kõrvamarja mandala Foto: Tanel Veenre

Kuna käimas on Eesti disaini festival, siis hommikuses saates räägiti disaineritest, keda Eestist väljaspool tuntakse. Viirpalu sõnul on tema vaieldamatuks lemmikuks Eesti disainer Tanel Veenre.

Tanel Veenre kõrvamarja mandala
Tanel Veenre kõrvamarja mandala Foto: Tanel Veenre

«Kõik tema värvilised mummukesed ja marjakesed on minu lemmikud. Tema töö on väga äratuntav,» sõnas Katrin Viirpalu, kelle arvates on Veenre looming Eestile väga hea visiitkaart maailmas. 

Tanel Veenre
Tanel Veenre Foto: Kertin Vasser

Tanel Veenre pääses 2016. aastal esimese Eesti ehtekunstnikuna maailma moepiiblite ema, Itaalia Vogue`i veergudele. Mainekas väljaandes seisis: «Tanel Veenre ehted viivad su rännakule, mis algab meresügavustest, jätkub mööda korallrahusid, möödub merihobustest ning lõppeb kosmilises pilves! Tanel tunnistab, et praegu pühendub ta loomingule täie jaksuga, et siis aastakümnete pärast ei peaks midagi kahetsema.» 

25. septembrist kuni 1. oktoobrini toimub Tallinna Disainiöö Festival, mis on iga-aastane suurüritus, mis demonstreerib Eesti ja teiste maade disainerite saavutusi ning käivitab arutelusid disaini rollist tänapäeva ühiskonnas. Festivali toimumispaikadeks on tihti unarusse jäänud huvipakkuvad arhitektuuripärlid, millest on kujunenud kultuurirahva lemmikkohad. Seekordne Disainiöö toimub ajaloolises Noblessneri allveelaeva tehases.

Festivali kohta lisainfot loe SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles