Pärnu täitub reedel tantsijatega

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Ristimetsa tantsustuudio tantsijaid näeb Pärnus jalga keerutamas sel reedel.
Janne Ristimetsa tantsustuudio tantsijaid näeb Pärnus jalga keerutamas sel reedel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Et sel reedel, 29. aprillil tähistatakse rahvusvahelist tantsupäeva, kutsuvad suvepealinna tantsijad kõiki Pärnu kesklinna osa saama tantsuetendustest.

Üritust organiseeriva Pärnu tantsu ümarlaua andmeil sai modernballeti looja Jean-Georges Noverre (1727-1810) sünnipäeva auks kogu maailma tantsuinimeste seas tähistatav rahvusvahelise tantsupäeva traditsioon alguse 1982. aastal UNESCO ja rahvusvahelise tantsukomitee CID algatusena.

Tantsupäeva põhisõnum on tuua tants välja tavapärasest keskkonnast, tulla lähemale igale inimesele.

Nii kutsuvad Pärnu tantsijad sel reedel kell 17 kõiki osa saama tantsupäeva üritustest neljas paigas kesklinnas: Port Arturi ja Pärnu keskuse vahelisel platsil, Lipuväljakul teater Endla esises pargis, Rüütli platsil ja Lastepargis.

Üritusel loetakse ette rahvusvahelise tantsupäeva manifest ja tantsulise kingituse teevad tantsukollektiivid Waf Dance, Gabriele moe- ja tantsukool, Janne Ristimetsa tantsustuudio, Endla teatri noortestuudio noored näitlejad ja Pärnumaa rahvatantsijad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles