Aidas heliseb kaunis viiul

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellika Frisell
Ellika Frisell Foto: Mats Õun

6. mail kell 19 esineb Viljandi pärimusmuusika aidas Ellika Frisell Rootsist.

Stockholmis sündinud pärimusmuusiku Ellika Friselli õpetajateks on olnud Nils Agenmark ja Gustav Päkkos. Ta on tuntud kui meisterlik Bingsjö ja Orsa traditsioonide tundja ja jätkaja ning Stockholmi kuningliku muusikaakadeemia pärimusmuusika õppejõud.

Ellika Frisell on õppinud ka india klassikalist muusikat ning teinud endale nime free jazz'i mängides. Ta on osalenud erinevaid muusikastiile ühendavates ansamblites, millest tuntuimad on 1970. ja 1980. aastatel Rootsis laineid löönud Filarfolket, folk-rocki viljelnud Den Fule ning Rosenbergs Sjua.

Lisaks on Ellika Frisell töötanud teatriprojektides ning teistes kooslustes, kus pärimusmuusika lõimub uute Zanrite ja ansamblitega.

Tuntust kogunud ning mitmeid auhindu (sh. BBC Radio 3 Maailmamuusika auhind) on võitnud tema muusikaline koostöö Senegali kora-mängija Solo Cissokho´ga.
Vaata lisaks: http://www.myspace.com/ellikafrisell

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles