«Grey anatoomia» näitlejanna paljastas, et 2015 avastati tal ajukasvaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Walsh
Kate Walsh Foto: XLNY/Stella Pictures/Scanpix

Näitlejanna Kate Walsh, keda tuntakse eelkõige seriaalist «Grey anatoomia», teatas eile, et 2015. aastal diagnoosisid arstid tal ajukasvaja.

Walshi sõnul tehti talle magnetresonantsuuring, mis näitas kasvajat ja see oli suur šokk, edastab cnn.com.

Diagnoosi kohaselt asus kasvaja ajukelmel ja talle tehti kolm päevapärast diagnoosi saamist Los Angelese Cedars-Sinai haiglas operatsioon.

Walshi sõnul hakkas ta end 2015. aasta alguses halvasti tundma ja oli pidevalt väsinud. Ta arvas, et tegemist oli üleväsimusega, sest siis tegi ta kanali NBC seriaali «Bad Judge» tõttu pikki võttepäevi.

Kate Walsh
Kate Walsh Foto: XLNY/Stella Pictures/Scanpix

«Ma tarbisin kohutavas koguses kohvi, kuid ka see ei aidanud väsimust peletada. Samuti tekkisid keskendumisraskused ja peavalud. Minu pilatese instruktor märkas, et minu parema kehapoolega on midagi valesti. Lõpuks otsustasin minna arsti juurde, sest kahtlustasin rasket haigust,» meenutas näitlejanna.

Ta läks neuroloogi juurde 2015. aasta juunis pärast seda, kui pani tähele, et ta parem näopool erineb märgatavalt vasakust. Diagnoos näitas viiesentimeetrist kasvajat, mis mõjutas ta vasakut ajupoolkera.

Walsh kehastas «Grey anatoomias» ja selle jätkuseriaalis «Private Parctice»  arst Addison Montgomeryt, kuid tegelikus elus sai temast patsient.

Kate Walsh
Kate Walsh Foto: XLNY/Stella Pictures/Scanpix

Näitlejanna sõnul õppis ta oma arstirollide jaoks üsna palju arstide žargooni ja teadmisi, kuid meningioomist, mis tal endal oli, ei olnud ta varem kuulnud.

Meningioomid on närvisüsteemi kasvajad, mis tavaliselt on halvaloomulised ja esinevad enam naistel.

Walsh sai teada, et tal võis see meningioom olla 2 – 10 aastat, enne kui endast märku andis.

Walshi teatel andis kasvaja eemaldamine kiiresti tunda, sest ta tervis muutus paremaks, kadusid peavalud ja väsimus.

Näitlejanna sõnul ei tea avalikkus kuigi palju meningioomist ja selle tõttu tahab ta inimesi selle suhtes harida. Ta algatas koos «Grey anatoomia» kaasstaari Patrick Dempesyga ja teistes seriaalides arste kehastanud näitlejatega kampaania, kutsudes inimesi üles igal aastal arstlikus kontrollis käima. 

Kate Walsh
Kate Walsh Foto: Faye Sadou/ADM/Capital Pictures/FS/ADM/Capital Pictures/Scanpix

Walsh ei ole esimene näitleja, kellel on olnud meningioom. Selle kasvaja tõttu on operatsioonil käinud ka Elizabeth Taylor ja Sheryl Crow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles