Roheliste rattaretk «Kuidas elad, Saaremaa?»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas.
Jalgratas. Foto: SCANPIX

13. – 15. maini toimub 22. roheliste rattaretk «Kuidas elad, Saaremaa?».

Kas tead, kuidas elavad hülged ja millised on nende mured? Mis on Saaremaa silla plussid ja miinused? Millist mõju avaldavad tuulegeneraatorid inimeste tervisele? Neile ja paljudele teistele keskkonnaga seotud küsimustele saad vastuse 13. – 15. mail toimuval roheliste rattaretkel «Kuidas elad, Saaremaa?»

Kuulda ja näha saab palju muudki huvitavat ning nagu igal aastal, astuvad sellelgi retkel üles mitmed toredad muusikud ja ansamblid.

Retkeliste meelt lahutavad Kihnu Poisid, Ska Faktor, Ivo Linna & Antti Kammiste, Lindpriid, Villu Veski jt.

Rattaretke rada kulgeb Lääne-Saaremaa teedel, algus on Kuressaares ja lõpp Kaalis. Saaremaa on suur ja ühe 3-päevase retkega kogu saart läbi sõita ei õnnestu.

Võrreldes viimaste retkedega, on sel aastal 2 erinevust: rattaretke algus ja lõppkontsert ei ole samas kohas retke kolmanda päeva distants on aga mõnevõrra pikem. Retk algab Saaremaa pealinnast Kuressaarest, lõpukontsert on aga saare ühes kuulsaimas paigas Kaalis.

Rada: Kuressaare – Tehumardi – Salme – Lömala – Varpe – Viidu – Loona – Kihelkonna – Kuriku pank – Veere – Pidula – Mustjala – Võhma – Panga pank – Metsküla – Leisi – Angla – Karja – Kaali – Kuressaare

Laagripaigad on Loonal ja Pangal, päevateekondade pikkused vastavalt 58, 76 ja 72 km, kokku 206 km.

Eelregistreerumine rattaretkele on juba alanud ning kestab 9. maini. Kus ja kuidas täpselt registreeruda, sellest saab ülevaate aadressilt www.rattaretked.ee.

Esimene roheliste rattaretk «Kuidas elad, Virumaa?» toimus 1988. aastal. Kokku osales 1500 inimest. Esimene retk: Tapa-Porkuni-Kantküla-Kunda-Rakvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles