Ilmaennustus: kuningliku pulma päeval võib sadada paduvihma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmaennustus: kuningliku pulma päeval võib sadada paduvihma
Ilmaennustus: kuningliku pulma päeval võib sadada paduvihma Foto: SCANPIX

Briti meteoroloogide sõnul on selle nädala reedeks, mis toimub kuninglik pulm, oodata tugevat sadu.

Samuti levib üle Briti saarte lõunaosa jahedam õhk, kirjutab The Telegraph.

Kuigi veel möödunud nädalal lubasid ilmakaardid 29. aprilliks Londonisse päikesepaistelist ja sooja ilma, siis nüüd on lood muutunud.

Kui tõesti reedel sajab, siis ei näe rahvas prints Williamit ja Kate Middletoni lahtises tõllas sõitmas. Halva ilma jaoks on valmis pandud ka kinnine tõld.

«Nüüdse seisuga on oodata keskmisest natuke kõrgemat temperatuuri, kuid samas on suur vihmaoht. Aprillis on ilmad väga muutlikud ja selle tõttu on raske pikemaajalist ennustust teha. Kuid päev enne kuninglikke pulmi tehtav ilmakaart peaks andma õige pildi,» lausus Briti meteoroloogiateenistuse vanemmeteoroloog Helen Rossington.

Meteoroloogiateenistuse esindaja Tom Morgan kinnitas, et selle nädala lõpul ei ole Inglismaal ja Walesis nii soe, kui oli lihavõtete ajal.

«Ilm on pilves, aeg-ajalt võib ka päikest näha, kuid enamiku ajast sajab. Kirdetuule tõttu võib üsna jahe tunduda,» lisas Morgan.

Kuid vihm ei ohusta mitte ainult Londonit, vaid ka Kate Middletoni kodukohta Berkshire`is asuvat Buckleburyt, kus kuninglike pulmade auks samuti vabaõhupidu peetakse.

Meteoroloogid lisasid, et see on lausa irooniline, et Lääne-Inglismaal, Lääne-Walesis, Põhja-Inglismaal, Šotimaal ja Põhja-Iirimaal on 29. aprillil kuningliku pulma päeval ilus päikeseline ilm.

Lihavõttepühade eel ja selle ajal kerkisid Suurbritannias mitmel pool temperatuurid üle 20 kraadi. Londonis oli möödunud laupäeval 27 kraadi ja Surreys Wisleys 27,8 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles