Kunstnike majas näeb põhjanaabrite loomet

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Täna avatakse Pärnu linnagalerii kunstnike majas Soome maalijaterühmituse TRR-420 näitus.

TRR-420 on kolme soome maalija rühmitus, kuhu kuuluvad Tapio Haapala Kokemäelt ja abielupaar Reijo Kärkkäinen ja Riikka Viinikanoja Kuopiost. Triol on olnud Soomes hulk näitusi, viimane neist mullu Lapinlahti kunstimuuseumis.

Rühm kasutab soome registreerimismärki TRR-420 logona, kus numbrid tähendavad füüsilist vahemaad kunstike elukohtade vahel kilomeetrites, samuti kunstike mobiilsust ja soovi avastada uut. TRR on kombinatsioon eesnimede esitähtedest.

Tapio Haapala (1965) tööd on kihilised maalid, mis valminud pikema aja jooksul: töö võis omandada oma esmase vormi viis aastat tagasi, nüüd võib ta välja näha hoopis teistsugune.

Reijo Kärkkäinen (1964) uurib oma töödes (pildil) joonistamist ja maalimist, teksti ja kujundi vahelisi piire ja dialoogi. Riikka Viinikanoja (1973) maalib alati modelli järgi ja usub et see on väljakutse isikliku abstraktsionismi loomiseks. “Nii hakkasin oma visandeid kokku õmblema ja neist pehmeid raamatuid tegema. Need on minu õmmeldud natüürmordid abstraktsete maalide jaoks.”

Näitus on avatud 21. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles