Pussy Rioti liikme põõsas otsiti läbi (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Riot liikmed vasakult paremale: Nadežda Tolokonnikova, Jekaterina Samusevitš ja Maria Aljohhina
Pussy Riot liikmed vasakult paremale: Nadežda Tolokonnikova, Jekaterina Samusevitš ja Maria Aljohhina Foto: Mudrats Alexandra/ITAR-TASS/Scanpix

Poliitaktivist Masha Aljohhina vangistati Uurali mägede vanglas oma tegevuse pärast pea kaheks aastaks. Kurikuulsa Pussy Rioti liikme autobiograafia paljastab brutaalse kogemuse tagamaad.

Religioonivastases huligaanluses süüdistatud muusik veetis vanglas 21 kuud ning tema uus raamat kajastab, kuidas vene vanglates inimõigused ei kehti, kajastab Broadly.  

Pussy Riot
Pussy Riot Foto: Viktor Burkivski

Õigusvastased kuriteod olid tema sõnul lõputud. Naine koges Kell 6 hommikul toimuvaid alasti läbiotsinguid, mis Masha sõnul olid mõeldud selleks, et näidata, kui on on naisvangid Venemaal

Lisaks sellele levitasid vanglaametnikud kuulujutte, et kaasvangid naist ei salliks õhutades konflikte. 

Machiavellilikud jälgimistehnikad, mil naist jälgiti igapäevaselt, panid ta pöörduma inimõiguste advokaatide poole, ja ta saavutas vanglaametnike üle võidu.

Ta sõnas, et tema loeb seda töövõiduks ning soovis seista kaasvangide õiguste eest, kes on juba niigi paljudel juhtudel kannatanud vägivalla all. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles