Rein Lang näitas esietendusel võimu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Toomas Huik

Praegu kultuuriministri ametis Lang tekitas ülemöödunud pühapäeval probleemi, kui Kroonika fotograaf pildistas teda kaasaga Draamateatri lavastuse «Võla-nõudjad» esietendusel – avalikus kohas, kultuurisündmusel, kus kultuuriminister on mõistagi üks au- ja esinduskülalisi.

 

«Rein Lang tuli abikaasaga keldrikorruselt garderoobist trepist üles. Püüdsin teha neist pilti, aga sain halvasti kaadrisse,» meenutab fotograaf. Lang suundus prouaga saali kõrval asuvasse puhvetisse, ostis konjakit ja sättis end laua taha. «Mõtlesin, et teen uue pildi. Naine pööras kohe selja ja Rein Lang küsis: «Kas ma olen teile siin mingisugune objekt? Kas te ei peaks pildistamiseks luba küsima?»

Fotograaf vastanud, et tal on kokkulepe teatriga, mille kohaselt ta võib jäädvustada tuntud külalisi esietendusel. «Langi küsimuse peale ja põhjenduseks, miks just teda pildistan, ütlesin, et te olete minu teada minister ja avaliku elu tegelane. Lang veel ütles, et ta ei hakka mulle sel teemal loengut pidama, mina aga – et ei ole tõesti mõtet teineteise õhtut ära rikkuda.»

Minister värvus näost punaseks ja ei möödunud just palju aega, kui ilmus välja teatri juht Rein Oja, vestis Rein Langiga juttu ja oli peagi fotograafi ees. Hoolimata sellest, et esietenduse pildistamine oli kooskõlastatud teatri avalikke suhteid korraldava inimesega, palus Oja fotograafil seda enam mitte teha… Minister ise teemat nüüd tagantjärele enam arendada ei soovi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles