Roberta Einer ehitas kolme jaki najal moeimpeeriumi: tegin paar eratellimust ja need maksid mu kuue kuu rendi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Roberta Einer on viimase kahe ja poole aastaga teinud seda, mida varem ükski Eesti moedisainer pole suutnud. Ta on kinnitanud oma nime maailma kõige kuulsamate disainerite kõrvale. Tema riideid on kandnud maailmakuulsad lauljad Rihanna ja Lady Gaga. 

Tänaseks müüakse Roberta Eineri disainitud rõivaid maailma enim hinnatud moemekas New Yorgis Fifth Avenuel. Kuidas Roberta napi kahe aastaga nii kaugele jõudis, seda käis Radar esimese Eesti meediakanalina Londonis Roberta stuudios uurimas. Roberta on püsti pannud tõelise impeeriumi.

«Londonis on meil kolm tehast, pluss on üks tehas Indias, kus kõik tikandid ja käsitöö valmistatakse. Mayfairis Londoni kesklinnas on showroom, kus käivad kõik huvilised ja kuulsuste stilistid. Seal tegelatakse ka reklaami ja turundusega. Mul on agentuur, kes tegeleb müügitööga ja showroom Pariisis,» rääkis Roberta Kanal 2 saates «Radar».

Inimesi, kes igapäevaselt Roberta Eineri heaks töötavad on ligi 30.

Roberta Einer «Radaris»
Roberta Einer «Radaris» Foto: Kanal 2

Vaid kaks aastat tagasi lõpetas Roberta maailma ühe mainekaima moekooli Westminsteri ülikooli Londonis. Kooli lõpukollektsioon oli menukas, kuid nagu kõik värsked koolilõpetajad, seisis ka Roberta valiku ees, mida edasi teha.

«See, miks ma alustasin enda firma tegemisega, ei olnud see, et mul polnud midagi teha, vaid see oli pigem vajadus. Mul kool sai läbi, ma ei leidnud päris sellist töökohta, nagu ma oleks soovinud. Ma ei tahtnud töötada High Streetil Zaras või H&M'is.»

Kuid Roberta lõpukollektsioon oli edukas ja jäi silma stilistidele. «Ma hakkasin saama tellimusi. Tekkis huvi minu jakkide vastu. Ma tegin paar eratellimust ja need eratellimused maksid mu kuue kuu rendi. Siis ma hakkasin mõtlema, et kuna mul ka midagi paremat ei ole hetkel teha, siis ehk püüaks oma brändi üles ehitada.»

Siin videos kannab Roberta loomingut Inglise laulja ja laulukirjutaja Dua Lipa.

Tõeline edu saabus siis, kui Roberta esitles oma kollektsiooni London Fashion Week'il. Pärast seda sai ta tellimuse kõige suuremasse Aasia luksuspoodide võrgustikku. Pärast seda koolis Roberta oma stuudiosse. Järgnesid tellimused New Yorgi luksuspoest Saks Fifth Avenuelt. «Siis ma sain aru, et meil on vaja tehaseid.»

Roberta teeb kolmandat hooaega Swarowskiga koostööd ja kasutab nende litreid ja pärleid oma luksuslikel kleitidel. Kanga mustrid joonistab Roberta kõigepealt lõuendile, seejärel skännitakse, puhastatakse, valitakse tehnikaid, kootakse kangas Indias, lõigatakse lõige välja. Kõik see protsess võtab mitmeid ja mitmeid nädalaid.

Roberta Einer «Radaris»
Roberta Einer «Radaris» Foto: Kanal 2

Töö ja vaev väljendub ka toodete hinnas. Roberta jakkide hinnad algavad 1900 eurost, kleidid võivad vabalt maksta isegi 4000 eurot.

«Miks need asjad nii edukad on olnud? Sest et need inimesed, kes päriselt poodi lähevad ja neid näevad seal, nad saavad kohe aru, kui palju vaeva siia tegelikult on läinud.»

Aeg-ajalt kui Roberta tunneb, et ta on ületöötanud või muretseb liiga palju iga pisiasja pärast, tuletab ta endale meelde: «Ma loon kõigest riideid! Ma ei saa seda nii tõsiselt võtta. Ma ei tööta ometi ju välja vähiravimeid.»

Sel reedel esitleb Roberta Einer oma uut kollektsiooni London Fashion Week'il. Seekord on tema nimi kavas peaprogrammis sees, mitte enam kõrvallaval nagu siis, kui ta kaks ja pool aastat tagasi alustas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles