Laupäeval koguneb Tartusse 1000 tsiklimeest

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal avavad tsiklimehed oma hooaja Tartus. Fotomeenutus mullu Pärnus toimunud ürituselt.
Sel aastal avavad tsiklimehed oma hooaja Tartus. Fotomeenutus mullu Pärnus toimunud ürituselt. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 30. aprillil avab Eesti mootorrattaklubide ühendus Tartus Eesti tsiklihooaja ja üritusele oodatakse vähemalt tuhandet mootorratturit.

Mootorrattaklubide ühenduse presidendi Aare Kõutsi teatel antakse aktsiooniga märku, et soe suvi on tulekul ja igapäevases liikluspildis on tagasi mootorrattad, kellega palutakse teistel liiklejatel arvestada.

“Olgugi et kiiver varjab sõitja nägu ja riietus on kohati ekstravagantne, pole mootorratturid mitte võõramaised rändlinnud, vaid meie kõigi lähisugulased, sõbrad-tuttavad,” märkis Kõuts. “Seepärast loodamegi võimalikult meeldival moel kõik koos algaval hooajal liikluses hakkama saada ja mis kõige tähtsam, et keegi kellegi hoolimatusest haiglavoodisse ei satuks.”

Varem Pärnus kogunenud ratturid saavad tänavu eismest korda kokku Tartus. Kell 14 kogunevad mootorratturid Tartus Raekoja platsile, kus linnarahvas võib rattureid ja tsikleid uudistada. Mootoratturite suure hulga tõttu pargivad tsiklid ilmselt ka kõrvaltänavatel.

Algusega kell 16 algab läbi Tartu linna suur tsiklite paraad, mis kulgeb marsruudil Raekoja plats - Küüni tänav - Riia mnt - Väike-Tähe tänav - Võru tänav - Ringtee tänav - Turu tänav - Sõpruse sild - Pikk tänav ja paraad lõpeb ning rattad pargitakse Kivi tänavale.

Paraadi lõppedes annab klubi Trehv katusel suurejoonelise tasuta kontserdi Moonraker.

Kõuts lisas, et pärast paraadi sõidab osa rattureid koju, seega on laupäeval mootorattureid Eesti teedel tavapärasest rohkem.

Päev lõpeb õhtul klubis Trehv, kus teevad pidu Kolumbus Kris ja DJ Kaupo Mitt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles