Kadi Toom usub maavälisesse jõudu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Kadi Toom on rääkinud teda painanud toitumishäirest - ortoreksiast.
Lauljatar Kadi Toom on rääkinud teda painanud toitumishäirest - ortoreksiast. Foto: SCANPIX

Kohilas tervise-kohviku Omamoodi avanud lauljatar Kadi Toom, kelle kaal närbus kunagi toitumishäirete tõttu 45 kilole, virgub hommikuti varavalges ja murrab ettevõtja-pingeid, harrastades joogat ja karskust ning uskudes maavälisesse jõudu, kirjutab Kroonika.

Oma menüüst kangema joogikraami väljajätmine polnud Kadi Toomile (29) mehine jõukatsumine tahtejõuga, vaid keha loomulik sund. See läks tal niisama loomulikult, nagu juurdus ka vajadus taimetoitlaseks hakata. Seda pärast hilises teismeeas alanud ja aastaid rasket võitlust ortoreksiaga.

«Ma sõna otseses mõttes vihkasin ennast,» tunnistas Kadi paari aasta eest Kroonikale. Ortoreksia põdeja kinnisideeks kujunenud saleda figuuri ihalus viib loobumiseni eluolulisest toitumisel ja võib lõppeda fataalselt. Kadi enesehinnangu turgutasid elule lähedased.

1. Avasid kohviku - millised on su uued elamused ja omandatud tarkused?

See uus eluetapp on veel päris lühike. Seni on kõik päevad pakkunud elamuse, sest iga päev annavad inimesed kohvikule omamoodi hingamise ja on mida õppida, nii tihti kui seal olen.

Põhiline, mida õppinud olen, on pidev info jagamine, ilma suuremate riskideta tegutsemine ja et reklaami pole kunagi liialt palju. Väga palju on see kogemus õpetanud inimeste kohta.

2. Mida võib su külmkapist alati leida?

Enamasti on seal puuvilju ja köögivilju.

3. Sinu suhe alkoholiga?

Ei suhtle alkoholiga, sest see läbikäimine oleks ainult ühepoolne, ilma igasuguse minupoolse naudinguta.

Loe pikemalt Kroonikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles