Eestlane orkaani teel: kõige raskem on olla poejärjekorras ja mitte paanikaga kaasa minna (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irma Puerto Ricos.
Irma Puerto Ricos. Foto: ALVIN BAEZ/REUTERS

Floridas elav ujumistreener Merle rääkis «Ringvaates», et tal on tehtud kõik ettevalmistused orkaan Irma saabumiseks

Kariibi mere saari laastanud orkaan Irma peaks Floridasse jõudma laupäeval-pühapäeval.

«Ma olen kõik ettevalmistused teinud ja leian, et minu korter on praegu üks turvalisemaid kohti. Olen nii mõnegi evakuatsioonipiirkonnas elava sõbranna külla kutsunud,» rääkis Merle.

Merle elab kolmanda korruse korteris ja ta on ehitanud metallkatted kõikidele akendele ja ustele. 

Ventilatsiooniaugud kattis ta kilekotiga - kui sealt vett peaks tulema, püüab kilekott selle kinni. Lisaks on ta valmis pannud pangid ning varunud vett ja purgitoitu.

«Meeleolu on esmaspäevast saati olnud paaniline. Minu jaoks on kõige raskem olnud jääda toidujärjekorras rahulikuks ja mitte minna kaasa paanikaga. Kui ikka pudel vett maksab tavaliselt kaks dollarit ja nüüd on järsku 20 dollarit, siis see tähendab seda, et kõik need poed teenivad inimeste pealt tohutult raha,» märkis naine.

Bensiini ei ole Merle sõnul juba teisipäevast saati. «Bensiini on küll toodud juurde, aga kohalikud on vihased, et kuberner on otsustanud turvata mitte veeautosid, vaid bensiiniautosid. Nad on pettunud oma kuberneris.»

Põhiline on veeuputus, mida kardetakse, ja nii mõnedki on varunud endale liivakotte.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles