10 müüti mehelikkusest ja tegelikkus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Jersey Shore'i" staarid Sammi "Sweetheart" Giancola ja Ronnie Ortiz-Magro
"Jersey Shore'i" staarid Sammi "Sweetheart" Giancola ja Ronnie Ortiz-Magro Foto: SCANPIX

Populaarne meeste veebisait askmen.com pani kirja kümme kõige levinumat müüti mehelikkusest.

10. Tõelised mehed valetavad naistele

Naisele valetamine, eriti armastatud naisele, ei tohiks kunagi olla lihtne. Paraku on mõnede meeste moraal paigast ära ja nad suudavad vabalt naistele valetada. Eriti suureks ohumärgiks on see, kui mehed selle üle uhkust tunnevad. Tõelised mehed suudavad oma vigu tunnistada, võtta vastutuse oma tegude eest ja naisele tõtt rääkida.

9. Tõelised mehed joovad end tõeliselt purju

Mehed usuvad sageli, et mida rohkem alkoholi suudavad nad endale sisse ajada, seda mehelikumaks nad muutuvad. Kuid mis tegelikult mehelikumana kõlab? Rüüpad külmal talveõhtul klaasi head viskit, lõõgastudes kamina ees oma armastatud naisega? Või kummutad pudelite kaupa õlut oma joodikutest sõpradega ja ärkad üles peldikupoti all oma okse sees? Raske valik.

8. Tõelised mehed vaatavad (ainult) jalgpalli

Mehed on loomult võistlushimulised. Aegade algusest on nad saanud naudingut teiste meeste võitmisest mistahes alal. Tänapäeval kujutavad mõned kutid ette, et (Ameerika) jalgpall on mehelikkuse kehastus. See sport põhineb jõul, kiirusel, väledusel ja valul. Selles spordis on meestel naiste üle selge eelis. See sport autasustab parimaid kuulsuse, raha, võimu ja naistega. Kuid kõigile meestel, kes peavad jalgpalli ülimaks - vaata üks mäng jäähokit ja räägi siis.

7. Tõelised mehed teavad, et salat on tossikestele

Tuleb tunnistada, et hiiglasliku taldrikutäie liha ja võiste kartulite õgimine on pärast rasket tööpäeva ülimalt nauditav. Kuid tänapäeval teame palju kolesterooli ja punase liha halvast mõjust südamele, nii et mõnikord rohelise söömine ei tee küll haiget. Mis mõtet on olla tõeline mees, kui sa oled surnud ja seda nautida ei saa?

6. Tõelised mehed liiguvad gruppidena

Ühise (näiteks pidutsemise ja naiste lantimise) eesmärgi nimel kokku tulemises on midagi ürgset. Kui mehed kokku saavad, pole tähtis, mida nad teevad või kellega, senikaua, kuni nad on oma kambaga. Kuid ära märkida tuleb hoopis üksik hunt, rändaja, omaette mõtleja, kes (kui sina koos sõpradega purju jood ja lased stripparitel oma taskuid tühjendada) planeerib kõige lühemat teed jalgsimatkaks Ghanast Namiibiasse. Sellest pole midagi mehelikumat.

5. Tõelised mehed on seelikukütid

Kujuta ette: ärkad üles pärast joomapidu naise kõrval, keda sa vaevalt tunned. Viisakuse huvides nimetame teda «asümmeetriliseks». Ta suudleb sind hingeõhuga, mis on sobiks sookollile. Sa vingerdad eemale. Veedad järgmised 15 minutit, otsides tema hämara ja rõske toa riidehunnikute alt oma aluspesu. Lõpuks loobud alukatest ja leiad need siis, kui oled täielikult riides. Topid alukad oma mantli taskusse, suudled naise niisket laupa hüvastijätuks ja koperdad koju, väärikusest järel vaid riismed. Korda sama asja. See on pilk elumehe ellu ja selles pole midagi mehelikku.

4. Tõelistel meestel on «isiklik stiil»

Metroseksuaalide levik tekitas teatud tagasilöögi. Lotendavad t-särgid, lõhkised teksad, tagurpidi nokamüts ja kulunud ketsid on muutunud meeste tunnuseks, kes üritavad oma mehelikkust rõhutada. Neile meestele ütleme: Brad Pitt, George Clooney, Tom Brady, David Beckham. Tehke omad järeldused.

3. Tõelised mehed laiavad rahaga

Mehi õpetatakse varakult, et nende peamine roll planeedil on olla perekonna toitja, mistõttu seostatakse raha maskuliinsusega. Paraku ei saa rahaga osta õnne. Tegelikult on tõelised mehed need, kel on piisavalt enesekindlust jahtida oma unistusi, ükskõik, kui vähe selle eest palka saab.

2. Tõelised mehed näevad välja nagu Ronnie sarjast «Jersey Shore»

«Jersey Shore'i» poisid on veennud mehi kõikjal maailmas, et suurte musklitega saab seksi. Kui nad veedaksid aga rohkem aega oma ajusid treenides, leiduks ka neile palju rohkem häid naisi.

1. Tõelised mehed kaklevad

Raske on mõista, miks mõned mehed oma maskuliinsuse tõestamiseks rusikatega vehivad. Mõistame seda, kui kaitsed ennast või oma armastatuid füüsilise kahju eest, kuid lihtsalt lõbu pärast kellelegi piki piilumist virutamine ei ole mehelik, vaid idiootlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles