Kristel Orasmäe pühendas oma elu rulasõidule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Orasmäe asutas koos sõpradega Eesti Tänavaspordiliidu
Kristel Orasmäe asutas koos sõpradega Eesti Tänavaspordiliidu Foto: Erakogu

Rulatamine on 22aastasele Kristelile, kes muuhulgas koju toonud neli võidukarikat ka Soomest, rohkem kui lihtsalt hobi. See on elustiil. Et mitte öelda elu, kirjutab Sportland Magazine.

Kristel peab rulatreeneri ametit, ta on asutanud Eesti esimese rulabrändi High Fly ja Eesti Tänavaspordi Liidu, mille ambitsioonid on leebelt öeldes lennukad.

Kristel avastas rulaspordi enda jaoks ligi 10 aastat tagasi. «Olin päris väike plika», meenutab ta. «Nägin, kuidas tänaval poisid mööda veeresid. Järgmisel päeval läksin kooli, papp taskus, ning ütlesin klassivennale: «Siin on 35 kulli, laena mulle nädalaks rula.» Ja ta laenas. Hiljem sain endale juba oma rula ja nii see läks.»

Nüüd õpetab Kristel ise noori rulahuvilisi sellel kummalisel ratastega laual tasakaalu hoidma ja trikke tegema. Iseenda loodud rulakoolis treenerina töötav neiu alustas ettevõtmisega mullu kevadel. Selle aja jooksul on tema käe alt läbi käinud sadakond õpilast, nendest viis tüdrukut, kellest praegu on järele jäänud vaid üks.

«Kõige graatsilisem tüdruk seda sporti ilmselt teha ei saaks,» naerab Kristel, kelle sõnul algab kõik ikka inimese enda pealehakkamisest. «Ma ei tea, kuidas ma seda nüüd ütlen, aga ega väga paljud vanemad ei tahaks oma tütreid näha kuskilt trepist alla hüppamas ja mööda asfalti rullumas ja, mis seal salata, ka end veristamas.»

Rulapiiga lisab aga, et kuigi kukkumisi tuleb ette, on tema luud seda sporti tehes seni terveks jäänud.

«See on väga füüsiline ala, nõuab head tasakaalu. Pole lihtsalt nii, et astud laua peale ning veered mõnusasti mäest alla. Põhimõtteliselt lükkad sa ikka vahetpidamata hoogu ja peaaegu kõik lihased su kehas töötavad. Muidugi ei mõtle sa, et treenid nii oma lihaseid. Selle asja ümber on väga palju fun’i. Lihtsalt sõidad, kasvad oma rula järgi ja naudid seda. Rula on hea liikumisvahend, saad minna kuhu iganes. Ma olen rulatades üliõnnelik!»

Loe pikemat intervjuud Sportland Magazine'i uuest numbrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles