Vägev! Kaks eestlast valiti Põhjamaade kõige vastutustundlikumate juhtide sekka

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Aus
Reet Aus Foto: Eero Vabamägi

Äriväljaanne Nordic Business Report avaldas nimekirja kahekümnest kõige vastutustundlikumast Põhjamaade juhist, kelle seas on ka kaks eestlast.

Väljaanne kirjutab, et vastutustundlikud firmad pööravad tähelepanu keskkonnahoiule, majandus- ja sotsiaalarengule, kuid vaid vähed üksikisikud seisavad tegelikult selle muutuse eest.

Nordic Business Report tõi kahekümne vastutustundlikuma juhi seas välja moelooja Reet Ausi ja jäätisefirma La Muu asutaja Rasmus Raski.

Aus lõi oma «aeglase moe» brändi juba 2005. aastal ja ta kasutab oma kollektsioonide loomisel loodussõbralikku lähenemist, eelistades erinevaid materjalide ülejääke. 2012. aastal asutas ta Upmade'i, mis on brändidele ja rõivatootjatele mõeldud sertifitseerimisüsteem, millega vähendatakse veekasutust, CO2 koguseid ja energiakulu. 2014. aastal nimetati ta Eesti Aasta Naiseks ja 2015. aastal nimetati Aus üheks Põhjamaade parimaks ettevõtjaks. Sellele järgnes 2016. aastal Valgetähe V klassi teenetemärk.

Väljaanne kiidab Raski otsust kasutada oma toodetes kohalikku orgaanilist toorainet ja kasutada pakendite tegemisel ümbertöödeldavat materjali. Sotsiaalaktivistina asutas Rask kiusamisvastase fondi, mis aitas koolis kiusamist vähendada 17 protsenti. Ta on ka taaskasutuskeskuse MTÜ Uuskasutus asutaja ja juhatuse liige ning alkoholitarbimisega võitleva liikumise Healthy Estonia juhatuse liige.

Vaata kogu tabelit siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles