Pärnu Ooper toob Tõrva kannatusaja kontserdi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solist Kai Kallastu
Solist Kai Kallastu Foto: Pärnu Postimees/Scanpix

Neljapäeval, 21. aprillil on Tõrva kirik-kammersaalis kannatusaja kontsert «Stabat Mater». Kavas on Johann Sebastian Bachi vanima poja Carl Philipp Emanuel Bachi flöödikontsert d-moll ning Luigi Boccherini peenekoeline, ent ooperlikult võimas vaimulik vokaalteos «Stabat Mater». Esitavad sopran Kai Kallastu ja flötist Leonora Palu, klaveril saadab Andrus Kallastu.

Mõlemad kontserdil kõlavad teosed on loonud kroonitud peade teenistuses olnud heliloojad. Carl Philipp Emanuel Bach kirjutas selle kolmeosalise kontserdi 1747. aastal kirglikult flöödimänguga tegelenud Preisi kuningale Friedrich II-le. Luigi Boccherini rohkete kaunistustega itaalia vokaalstiilis 11osaline «Stabat Mater» valmis 1781. aastal, kui helilooja töötas Hispaania printsi don Luis´ teenistuses.

Boccherini «Stabat Mater» on isikupärane ja põnev teos, mis kuulub oma aja olulisemate religioossele tekstile loodud teoste hulka. See on lugu Maarjast, kes vaatab kannatades üles oma sureva okaspärjaga kroonitud poja poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles