Noori oodatakse tegelema alternatiivse kunstiga

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kunstide maja.
Pärnu kunstide maja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Kunstide majas toimuvad 23.–24. aprillil ja 7.–8. mail alternaiivse kunsti töötoad ja performance’id.

Osalema oodatakse 15-21aastaseid noori, kel mõte lendab ja soov proovida uusi kunstivorme. Tantsu- ega kunstikogemus pole vajalik.

Korraldajate sõnutsi tähendab alternaiivne kunst niisugust loomingut, mis koosneb alternatiivist ja naiivist – küllalt alternatiivne, omajagu toores, robustne ja naiivne.

Henri Hütt õpetab töötubades tehnoloogilist teatrit ja taidekunsti.

“Tehnoloogilise performance’i mudel annab loojale võimaluse kombineerida vastava ruumi, mida ei täida üksnes liikuv keha, vaid ka toetavad meedialahendused,” seletas Hütt. “Käsitlemisele tulevad liikumine koos audiovisuaalsete lahendustega ning vastava atmosfääri kujundamine, lähtudes elektroonilise kunsti vaatenurgast.”

Tanel Kadalipp ja Kardo Ojassalu juhendavad improvisatsiooni muusikutega. Muusikalise ja kehalise väljenduse sümbioos sünnib hetkes ja kohapeal, toimub aktiivne dialoog liikumiste ja helide vahel.

Jaanus Mehika juhitud töötoas õpitakse looma karaktereid, tunnetama ruumi ja ruumis liikumist. Rõhku pannakse lavalisele olemisele, enesekehtestusele ja partneritunnetusele, käsitletakse eneseväljendusviise.

8. mail toimuvad avalikud esinemised publikule.

Sündmus on osavõtutasuta. Alternaiivse kunsti töötube korraldab MTÜ Tantsukingad Löövad Pilli, rohkem infot töötubade kohta leiab Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles