Video: kull otsis orkaan Harvey eest taksos varju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Texases otsis kull orkaani eest taksos varju
Texases otsis kull orkaani eest taksos varju Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA Texase osariiki tabas orkaan Harvey, mis tõi kaasa paduvihma ja üleujutuse ning mille tõttu võimud kuulutasid selle osariigi katastroofipiirkonnaks.

Texases Missouri Citys taksojuhina töötav 45-aastane William Bruso sai üllatuse osaliseks, kui möödunud reedel ta autosse avatud aknast kull sisse lendas, otsides orkaani eest varju, edastab New York Post.

Texases otsis kull orkaani eest taksos varju
Texases otsis kull orkaani eest taksos varju Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Taksojuhi sõnul panid loodusjõud kiskjalinnu ebatavaliselt käituma, kuid see võimaldas temal kulliga lähemalt tutvuda. Enne kulli oma käele võtmist pani ta igaks juhuks töökinda kätte. 

Bruso andis kullile nimeks Sgt Hurricane Harvey, kuna kullil oli otsene seos orkaaniga.

Taksojuhi sõnul jättis ta autoakna lahti, et kull saaks minema lennata, kuid lind ei teinud seda. Pigem tundis ta end autos turvaliselt.

Taksojuht William Bruso ja kull
Taksojuht William Bruso ja kull Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Bruso võttis ühendust Texase looduskaitseseltsiga, mille esindaja kullile järele tuli ja ta loomade-lindude varjupaika viis, kus talle süüa anti. Hiljem lasti lind loodusesse tagasi.

«See oli huvitav kogemus. Tunnen suurt au, et kull just minu auto ja minu välja valis, samas linnu kohta väga korralikult käitudes. Igatahes paremini kui minu väikesed sugulased, kes autot lõhuvad ja määrivad,» teatas mees.

Ta lisas, et kullid on kiskjalinnud, olles looduses ühed võimekamad tapjad, kuid orkaan, vihm ja üleujutus ei ole normaalne olukord ning see pani ka kulli tavapärasest erinevalt käituma. 

Üleujutus Texases
Üleujutus Texases Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles