«Jazzkaareke» tuleb kuue kontserdiga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slmapaistev Brasiilia uue põlvkonna pianist Hamleto Stamato esineb Viljandis nädala pärast.
Slmapaistev Brasiilia uue põlvkonna pianist Hamleto Stamato esineb Viljandis nädala pärast. Foto: Erakogu

Teisipäeval alanud ja 27. aprillini kestev Viljandi «Jazzkaareke» pakub kuut eriilmelist džässmuusika õhtut. Aprill kui džässikuu kulmineerub 20.—30. aprillini kestva festivaliga «Jazzkaar».

Peale Tallinna tuleb kontserte tosinas Eesti paigas ja Viljandis on neid rohkem kui kusagil mujal. On noori talente ja mainekaid tegijaid ning eksootilisi esinejaid. Avakontsert oli eile restoranis Centrum, homme on Viljandi pärimusmuusika aidas Hedvig Hanson Groupi kontsert «Kevadööl su kõrval käin».

Koos Hedvig Hansoniga on laval kitarrist Andre Maaker, pianist Kristjan Randalu, bassist Ara Jaraljan ja trummar Ahto Abner. Tulemuseks on lihtsad, selged kõlad mõjutustega popist, džässist ja maailmamuusikast.

Pühapäeval, 24. aprillil esinevad pärimusmuusika aidas Norra tulevikumuusikud, Johan Lindvall Trio. Kuigi nad on tõeliselt noored — Johan Lindvall on vaid 20-aastane, on trio mänginud koos mitu aastat ja mitmel põhjamaisel konkursil tähelepanu pälvinud. Kõlab ansambli omalooming, segu džässist ja nüüdismuusikast, miksitud põhjamaise poeesiaga.

Seekordse «Jazzkaarekese» kaugemad külalised tulevad Brasiiliast. Kolmapäeval, 27. aprillil annab pärimusmuusika aidas kontserdi silmapaistvaimaks Brasiilia uue põlvkonna pianistiks nimetatud Hamleto Stamato, kes 2008. aasta «Jazzkaarel» oli Leny Andrade saatebändi peategelane. Nüüd naaseb ta siia oma kvartetiga, et esitada seda, milles ta on parim: tantsulist kuuma sambamuusikat. Hamleto Stamato Samba Quartet pakub tõelise Brasiilia muusika tulevärgi.

«Jazzkaarekese» ajal on pärimusmuusika aida kohvikus ka kaks džässiklubi üritust: 20. aprillil «Folgi eri» ja 27. aprillil pärast kuuma sambat esineb Otsa kooli ambitsioonikas koosseis Abraham´s Cafe.

«Jazzkaarekese» korraldavad Muusika Viljandi Büroo koostöös festivaliga «Jazzkaar» ja Viljandi džässiklubiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles