Rebecca Kontus andis välja kolmanda sooloalbumi «Võin ma tulla»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebecca Kontus kaks aastat tagasi ja veel brünetina.
Rebecca Kontus kaks aastat tagasi ja veel brünetina. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Lauljatar Rebecca Kontus andis välja kolmanda sooloalbumi, mis tuleb esitusele Jazzkaare raames toimuval kontserdil pühapäeval, 24. aprillil kell 18.00 Tallinna Oleviste kirikus. Plaadil on 12 laulu tuntud koraalide varamust.

«Valisime plaadile just need koraalid, mis on eestlastele kõige südamelähedasemad,» selgitas Rebecca Kontus.

«Vanad kirikukoraalid on salvestatud kaasaegses jazzilikus muusikapildis. Arranžeeringud on tehtud plaadil mänginud muusikute poolt, kes kõik tegid mõned lood – see rikastab albumi kõla ja annab sellele olulise isikupära. Kui eelmisel kahel plaadil oli rohkem eneseotsingut ja küsimusi, siis see plaat pakub vastuseid.»

Rebecca Kontus on ühtlasi plaadi kujunduse idee autor. «Minu jaoks on oluline, et plaadi kujundus kannaks endas sama sõnumit, mis muusikagi,» märkis Rebecca Kontus.

«Muusika on emotsioon nagu ka pildid, millest täiusliku elamuse saamiseks on vaja terviklikkust. Usun, et oleme suutnud seda ka koos kogu meeskonna ühistööga saavutada.»

Plaadi muusikaline meeskond on esinduslik – Ahto Abner – trummid; Peedu Kass – kontrabass; Matis Metsala – klahvid; Marek Talts – kitarr; Rebecca Kontus – vokaal. Erikülalisena teevad kaasa Eivin Toodo – viiul ja Danel Aljo – saksofon.

Jazzkaare raames toimub 24. aprill kell 18.00 Oleviste kirikus plaati tutvustav kontsert, mille piletid on müügil Piletilevis.

Lauljatar Rebecca Kontus on sündinud Pärnus. Saanud muusikalise hariduse G. Otsa Muusikakoolist, asus Rebecca paralleelselt õppima ka Eesti Kunstiakadeemiasse arhitektuuriteaduskonda, mille on tänaseks lõpetanud.

Eelmisel aastal täiendas ta end ka Pariisis, õppides seal jazzklaverit ja –vokaali ning võttes sealt ühe aastaga kaasa ka diplomi. Rebecca Kontus on professionaalne muusik, kes esitab samavõrra veenvalt nii poppi, gospelit, funki, souli, rahvamuusikat kui ka jazzi.

Laiemale üldsusele sai Rebecca tuntuks esindades Eestit Eurovisioonil ansambli Suntribe koosseisus. 2008. aasta märtsis osales ta Riias toimunud Sony Jazz Stage’il, kus ta tuli kolmandale kohale.

Praeguseks on Rebecca teinud koostööd paljude erinevate muusikarühmadega sh. SKA Faktor, R – Corp, tšellokvartett C – Jam, Estonian Dream Big Band, Tallinna Gospelkoor, Taavo Remmel ja Henri Peipman trio, Marjamaa Bros ning TomTomm kvintett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles