Veneetsia linnapea: kõik, kes hüüavad Püha Markuse väljakul «Allahu akbar», lastakse maha (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veneetsia Püha Markuse väljak
Veneetsia Püha Markuse väljak Foto: Wikipedia.org

Itaalia Veneetsia linnapea teatas, et kõik, kes hüüavad Püha Markuse väljakul «Allahu akbar» (Allah on suur), lastakse pärast kolme sammu maha.

Linnapea Luigi Brugnaro teatel on Veneetsia turvalisem linn kui Hispaanias asuv Barcelona, kus terroristid tapsid 17. augustil populaarsel La Rambla avenüül autorünnakuga 14 inimest, edastab The Independent.

Veneetsia linnapea Luigi Brugnaro (Itaalia lipuvärvides lindiga)
Veneetsia linnapea Luigi Brugnaro (Itaalia lipuvärvides lindiga) Foto: M. Angeles Salvador/MEGA/Scanpix
Barcelona kuulus promenaad La Rambla, mida külastavad igapäevaselt tuhanded turistid.
Barcelona kuulus promenaad La Rambla, mida külastavad igapäevaselt tuhanded turistid. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Brugnaro on nii Itaalias kui väljapool tuntud ühe vastuolulisema ja radikaalsema linnapeana. Näiteks mõni aeg tagasi kuulutas ta, et Veneetsia koolides tuleks keelata raamatud, mis räägivad homoseksuaalsusest.

«Ükskõik, kes tormab Püha Markuse väljakule ja karjub seal «Allahu akbar», kaotab elu. Üks aasta tagasi teatasin, et see karjuja jõuab teha neli sammu, nüüd aga kolm, enne kui kuuli kerre saab,» teatas linnapea.

Veneetsia Püha Markuse väljak / wikipedia.org
Veneetsia Püha Markuse väljak / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Brugnaro vastas kritiseerijatele, et ta eesmärgiks ei ole olla poliitiliselt korrektne, vaid ta teeb kõik, et elanikke ja teisi, kes Veneetsiat külastavad, terroristide eest kaitsta.

«Kui on vaja kedagi maha lasta, siis politsei laseb selle isiku, minu käsul maha. Me ei pea olema juhtumites, mis puudutavad terrorismi, poliitiliselt korrektsed,» selgitas linnapea.

Itaalia mitmetesse linnadesse on pärast Barcelona terrorijuhtumit paigaldatud betoontõkkeid, et terroristid ei saaks seal autodega rahvast alla ajada.

Milanos, Roomas, Bolognas ja Torinos tugevdati politseivalvet jalakäimispiirkondades, kus on palju turiste.  

Itaalias ei ole seni ühtegi suurt terrorirünnakut toimunud, kuigi äärmusrühmitus Islamiriik on mitmel korral seda riiki ähvardanud. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles