Pildid ja video: inglanna saadeti valede vägistamissüüdistuste tõttu kümneks aastaks trellide taha (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jemma Beale
Jemma Beale Foto: Gareth Fuller/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ühendkuningriigi Southwarki kohus määras noorele naisele seksuaalrünnakute ja vägistamiste kohta valetamise tõttu kümne aasta pikkuse karistuse.

25-aastase Jemma Beale'i teatel leidis kolme aasta jooksul aset neli intsidenti, milles kuus meest ründasid teda seksuaalselt ning üheksa vägistasid ta, edastab The Guardian.

Jemma Beale
Jemma Beale Foto: RUSHEN / BACKGRID/Scanpix

«Kohus näitas, et sa oled väga hea valetaja ja naudid ohvriks olemist. Prokuröride sõnul oled sa oma elu üles ehitanud valeohvriks olemisele, olles manipulaator,» teatas kohtunik Nicholas Loraine-Smith enne kohtuotsuse väljakuulutamist.

Prokurör Madeleine Wolfe sõnas kohtus, et nad uurisid 6400 tundi Beale’i väiteid, see läks maksma vähemalt 250 000 naela ning kohus tema üle maksab umbes 109 000 naela.

Beale’i advokaat Lawrence Henderson sõnas, et ta klient ei tunnista end süüdi ja kavatseb kohtu otsuse edasi kaevata.

Jemma Beale (taga keskel)
Jemma Beale (taga keskel) Foto: Gareth Fuller/PA Wire/PA Images/Scanpix

Wolfe lisas, et Beale juhtum ja teised sellised juhtumid viivad tähelepanu kõrvale neilt naiselt, kes tõesti on vägistamise ohvriks langenud ja vajavad abi.

Briti politsei asus Beale'i väiteid tõsisemalt uurima 2013. aasta detsembris, kui ühe süüdistatud mehe endise tüdruksõbra sõnul saadeti mees süütuna vanglasse. Beale oli politseile öelnud, et mees vägistas teda 2010. aasta novembris.

Kohus mõistis Beale'i ütluste põhjal süüdi Mahad Cassimi, kes saadeti seitsmeks aastaks trellide taha.

Jemma Beale
Jemma Beale Foto: Gareth Fuller/PA Wire/PA Images/Scanpix

2015. aastal toimunud kohtuistungil mõisteti Cassimi õigeks. Mehe sõnul mõjutas tema vastu esitatud valesüüdistus väga ta elu, võttes temalt mitmeid võimalusi, kuid ta üritab oma elu uuesti üles ehitada.

Beale'i teatel ründas teda 2012. aasta juulis seksuaalselt Noam Shahzad ning hiljem oli see mees koos oma sõpradega ta grupivägistanud.

Beale esitas politseile veel kuue mehe kohta valesüüdistusi. Ühes juhtumis sattus ta oma kodu lähedal kahe vägistaja kätte ning teises juhtumis, mis toimus esimesest väidetavalt paar kuud hiljem, grupivägistasid teda neli meest.

Meedia esindajate teatel oli Lääne-Londonist Bedfontist pärit Beale kohtus rahulik kui ta kümne aasta pikkune vangistus välja kuulutati.

Jemma Beale (tumeda kaapuutsiga)
Jemma Beale (tumeda kaapuutsiga) Foto: RUSHEN / BACKGRID/Scanpix
Jemma Beale
Jemma Beale Foto: RUSHEN / BACKGRID/Scanpix

Briti meedia arvates on Beale lesbi, kes vihkab mehi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles