Video: millised näevad «Troonide mängu» lendlohed tegelikult välja ja mis toimub võtteplatsil?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Troonide mängu» võtteplatsil. Pildil Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) draakoniga lendamas
«Troonide mängu» võtteplatsil. Pildil Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) draakoniga lendamas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Menusari «Troonide mäng» on jõudnud seitsmenda hooajani ja selles mängivad tähtsat rolli ka lohede ema Daenerys Targaryeni lohed.

Sarja fänne on huvitanud, kuidas need lohed on nii tõetruult lendama pandud ning nüüd avaldas sarja taga olev kanal HBO paljastava video, millel on näha, kuidas nii tuld purskavate lendlohedega stseene kui ka võitlusstseene tegelikult tehakse.

«Troonide mängu» võtteplats
«Troonide mängu» võtteplats Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sel esmapäeval eetris olnud seitsmenda hooaja kuuendas osas oli näha, kuidas Daenerys Targaryan (Emilia Clarke) läheb oma lohedega valgete kõndijate poolt ümber piiratud Jon Snowle (Kit Harington) ja ta meestele appi, kaotades ühe oma lohe Viserioni, kes langeb Öö kuninga kätte.

«Troonide mängu» võtteplatsil / Twitter.com
«Troonide mängu» võtteplatsil / Twitter.com Foto: twitter.com

HBO videolt paljastub, et lohedega stseenid tehakse stuudios rohelistel makettidel ja alles hiljem lisatakse arvutigraafika ja eriefektid, mis panevad lohed lendama.

«Troonide mängu» võtteplatsil. Pildil Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) draakoniga lendamas
«Troonide mängu» võtteplatsil. Pildil Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) draakoniga lendamas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Teeme polüstüreenist ja metallist lohe mudeli, mis kaetakse rohelise kattega. Hiljem lisatakse arvuti abil kõik vajalik, et lohe ikka lohe moodi välja näeks,» selgitas sarja visuaalsete efektide produtsent Steve Kullback.

Emilia Clarke sõnul on tema jaoks lohede seljas lendamise stseenide tegemine kõige keerulisem, sest tuleb jälgida lendamise aerodünaamikat, kuid samas olla rollis sees.

«Mulle meeldivad väljakutsed, kuid lohed on midagi ekstreemset. Minu tegelasele on antud lohede üle võim, see on suurepärane, kuid pean pingutama, et see usutav välja näeks,» teatas näitlejanna.

Produtsent Daniel Brett Weiss sõnas, et «Troonide mängu» näitlejatel on vahel üsna raske, sest võttepaik on kunstlikus, objektidest tühjas ruumis, kuid neil tuleb tegutseda ja näidata emotsioone nagu nad oleksid koos vastavate objektidega.

«Troonide mängu» võtteplatsil»
«Troonide mängu» võtteplatsil» Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Vaatajad näevad lõpptulemust, mis on ideaalne, kuid sellele eelnev on pingutus, mis nõuab erinevate osapoolte koostööd ja arvutigraafikute head silma,» lisas Weiss.

Jon Snowd kehastava Kit Haringtoni sõnul oli tema jaoks kõige keerulisem, kui ta pidi stuudios koos kasukaga jääkülma vette hüppama.  Seitsmenda hooaja kuuenda osa võtted toimusid ka Islandil ja Iirimaal üsna karmides tingimustes.

Kaader «Troonide mängust». Esiplaanil Jon Snow
Kaader «Troonide mängust». Esiplaanil Jon Snow Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Jon Snow (Kit Harington)
Jon Snow (Kit Harington) Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kaader «Troonide mängust»
Kaader «Troonide mängust» Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Troonide mängu» seitsemenda hooaja finaalosa on eetris järgmisel esmaspäeval, 28. augustil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles