1 broiler või 1,2 kg kanakoibi
2,5 sl õli
1 sibul
1 sl mahedat paprikapulbrit
2 rohelist paprikakauna
1 suur tomat
soola
Kana koos nahaga tükeldada, sibul hakkida. Õli kuumutada paksu põhjaga potis või sügavamal pannil, sibul praadida hoolikalt segades, et sibulatükid kõrbema ei läheks. Seejärel tõsta pann pliidilt korraks ära ja lisada paprikapulber, segada korralikult läbi. Asetada pann tagasi pliidile ja praadida kanatükke üksteise järel (mitte kõiki korraga!) mõni minut kõrgel kuumusel.
Siis vähendada kuumust, maitsestada kana soolaga ja katta kaanega. Lisada põhjale vaid õige vähe vett.
Eemaldada paprikal seemned ja lõigata rõngasteks, jätta mõned rõngad garneerimiseks. Tomatid kasta mõneks minutiks keeva vette, koorida ja eemaldada seemned, hakkida. Lisada paprikarõngad ja tomatitükid lihale.
Jätkata kaane all madalal kuumusel hautamist, kuni liha on pehme. Ideaalis valmib toit omas mahlas, veidi vett tuleks lisada vaid siis, kui kipub kõrbema minema. Valmimise eel võib segamise asemel panni (potti) lihtsalt kallutada. Kui roog on vaikselt haudunud, tekib ka piisavalt kastet.
Valada kanahautis sügavasse kaussi, kaunistada paprikarõngastega. Serveerida keedukartulite ja värske kurgi või rohelise salatiga. Kõrvale pakkuda ingveriporgandeid või marineeritud ube.
Kui peres eelistatakse hapukoorekastet, valmistage paprikakana hapukoorekastmes. Paprikapulber värvib muidu nii värvitu kastme väga isuäratavaks. Sel juhul tuleks samadele ainetele lisada 500 g (1 pk) 20%-list hapukoort ja 1–2 sl jahu. Valmimise eel segada jahu hapukoorega, valada lihale ja lasta veel haududa 4–5 min.