Kopenhaageni politsei: Peter Madseni sõnul juhtus Kim Walliga õnnetus (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani politsei otsib allveelaevasõidul kadunud rootslannast ajakirjanikku Kim Walli nii Taani kui Rootsi vetest. Tõenäoliselt viimane foto Wallist
Taani politsei otsib allveelaevasõidul kadunud rootslannast ajakirjanikku Kim Walli nii Taani kui Rootsi vetest. Tõenäoliselt viimane foto Wallist Foto: ANDERS VALDSTED/AFP/Scanpix

Taani Kopenhaageni politsei üritab lahendada rootslannast ajakirjaniku Kim Walli, kes tegi taanlasest leiutaja Peter Madseniga intervjuud ja seilas mehe allveelaeval Nautilus, kadumisjuhtumit.

Politsei arreteeris seoses 30-aastase Walli kadumisega 46-aastase Madseni, kes teatas nüüd, et rootslannaga juhtus allveelaevas õnnetus ja ta «mattis» surnukeha Sundi väina, edastab Aftonbladet.

Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval
Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix

«Madsen sõnas  ülekuulamisel, et naine hukkus õnnetuses ja ta viskas surnukeha merre. Madsen on seni Walli surmas kahtlusalune,» teatas Kopenhaageni politsei.

Kim Wall
Kim Wall Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Madsen ja Wall lahkusid Kopenhaageni sadamast miniallveelaevaga 10. augustil ning kui naine ei tulnud koju, teatas elukaaslane politseile ta kadumisest. 11. augustil said merepäästjad teada Madseni allvelaeva uppumisest, kuid mees pääses eluga.

Leiutaja Peter Madseni miniallveelaev
Leiutaja Peter Madseni miniallveelaev Foto: JENS NOERGAARD LARSEN/AFP/Scanpix

Politsei lasi Madseni allveelaeva pinnale tuua, arvates et selles on Walli surnukeha ning omanik uputas oma allveelaeva jälgede peitmiseks, kuid surnukeha ei leitud.

Taani ja Rootsi merepääste koos politseiga jätkavad Kim Walli surnukeha otsimist. Otsimisse on kaasatud lisaks laevadele ka helikopterid.

Taani politsei otsib allveelaevasõidul kadunud rootslannast ajakirjanikku Kim Walli nii Taani kui Rootsi vetest
Taani politsei otsib allveelaevasõidul kadunud rootslannast ajakirjanikku Kim Walli nii Taani kui Rootsi vetest Foto: ANDERS VALDSTED/AFP/Scanpix

«Uurime mereala Skåne edelaranniku ja Sundi väina silla juures,» teatas Taani politsei kontaktisik  Rootsis Mattias Sigfridsson.

Ta lisas, et kodanikke on kutsutud andma teada, kui nad märkavad midagi ebatavalist, näiteks veepinnal mõnda riideeset või päästevesti.  

Kim Walli pere edastas möödunud reedel avaliku kirja, milles avaldas lootust, et Kim on elus.

«Kim on ajakirjanik ja oma töö tõttu reisib ohtlikes paikade. Tema kadumine kodu lähedal on väga kummaline. Loodame kogu südamest, et ta on elus, kuid iga päevaga muutub see lootus väiksemaks,» kirjutas pere.

Kopenhaageni politsei uurimine näitas, et naist võis 10. augustil allveelaeval viimasena näha Sundi väinas seilanud taanlane Rasmus Ejilers, kes tegi allveelaevast fotosid.  

Taani leiutaja Peter Madseni miniallveelaev Nautilus  
Taani leiutaja Peter Madseni miniallveelaev Nautilus  Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles