Ameeriklased rõõmustavad: Trump ei saa vähemalt päikesevarjutust mõjutada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesevarjutus
Päikesevarjutus Foto: Hou Jun/Xinhua/Photoshot/Scanpix

Ameeriklased on rõõmsad, et nende 14 osariigis näeb täna täielikku päikesevarjutust ja teistes osariikides osalist päikesevarjutust.

Kuid eriti rõõmsaks teeb neid asjaolu, et tegemist on kosmilise sündmusega, mida ei ulata mõjutama president Donald Trump ja tema meeskond.

Päikesevarjutus
Päikesevarjutus Foto: ALEJANDRO PAGNI/AFP/Scanpix
Donald Trump
Donald Trump Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Sotsiaalmeedias oletatakse, et kuna Trump võtab Twitteris lisaks poliitikale veel väga paljudel teemadel sõna, siis ei jäta ta puudutamata ka päikesevarjutust.

«Kui meie planeedil olevad poliitikud, kaasa arvatud USA president Donald Trump arvavad, et nad on universumi keskpunkt ja mõjutajad, siis on neil täiesti vale arusaam. Loodus- ja kosmilised fenomenid tuletavad inimkonnale aegajalt meelde, et me ei ole kõikvõimsad, pigem oleme oma sinisel planeedil nagu pisikesed sipelgad. Päikesele, Kuule ja teistele taevakehadele ei lähe korda, mida üks poliitik teeb või ütleb või keda valitakse,» teatasid ameeriklased sotsiaalmeedias.

Lisati, et isegi Trump ei saa meie päikesesüsteemi muuta ega päikesevarjutust takistada, olles üks väheseid asju, millesse ta ei saa sekkuda. Samas nenditi, et üsk päikesevarjutis siiski ei kahanda Trumpi suurt ega ega pane teda teistmoodi mõtlema ega käituma. 

«Kui veel mõned sajandid tagasi külvasid päikesevarjutused paanikat, kuid nüüd on need kujunenud populaarseteks jälgimissündmusteks. Sõidetakse kohale kauge maa tagant, et nii päikese-kui kuuvarjutusi näha,» arvavad ameeriklased.

Tänast täielikku päikesevarjutust näeb USAs Oregoni osariigist Lõuna-Carolinani, varjutuse ulatus on kuni 113 kilomeetrit.

Varjutus algab ja lõpeb osalise varjutusega, osalist varjutust näeb ka Euroopas õhtusel ajal.

Astronoomide teatel kestab täisvarjutus kaks minutit ja 40 sekundit, varjutuse kogupikkus on neli tundi, 17 minutit ja 21 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles