“Watergate” toob juunis Pärnu Vallikääru Seali!

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seal esineb festivali "Watergate" raames Pärnu Vallikäärus.
Seal esineb festivali "Watergate" raames Pärnu Vallikäärus. Foto: promo

Pärast kuueaastast vahet Pärnus uuele elule ärkava veefestivali “Watergate” peaesineja on tänavu 18. juunil Vallikäärus esinev souli ja r&b täht Seal.

Festivali pressiesindaja Kristiina Garancise sõnade järgi on Seal müünud oma paarikümneaastase karjääri jooksul maailmas üle 15 miljoni albumi ja pälvinud tähelepanu oma ainulaadse häälematerjali ja tämbriga. Ta on saanud rohkelt auhindu, sealhulgas kolm Grammyt.

Fänne on vaimustanud peamiselt Seali emotsionaalsed armastuslaulud “Prayer For the Dying”, Grammy võitnud “Kiss From A Rose” ja “Don’t Cry” (lood 1994. aasta albumilt “Seal II”). Paralleelselt on artist märgi maha pannud aga ka tantsu/popmuusika žanris, sest tema juured on briti house-muusikas.

Londonis sündinud Seal tuleb Eestisse oma mullu septembris ilmunud kuuenda albumi “Commitment” tutvustamistuuril.

Seal on abielus Saksa supermodelli Heidi Klumiga ja neil on neli last.

17.-22. juunini toimuva veefestivali programmi mahub aga palju muudki põnevat.
Nii toob “Watergate” Garancise sõnade järgi traditsioone järgides vaatajate ette taas kaluripaatide ehk lappajate meistrivõistlused ja jaburate veesõidukite demonstratsioonesinemised. Pärnu jõgi ja laht saavad tunda suursuguste ajalooliste laevade kiiluvett ja toimub üks tõeline merelahing puupurjekate osalusel.

Suurimaks maismaa sündmuspaigaks on renoveeritud Pärnu Vallikäär, mille linn avab festivali raames pidulikult.

Festivali üks kulminatsioone on Seali kontserdi kõrval Pärnu suve saabumine. Seda tähistab eriline trummide show “Päikese tervitamine”, esinevad Pärnu taustaga lauljad Kaire Vilgats ja Liisi Koikson, kellele assisteerib Tõnis Mägi. Lauljaid saadab brassband Estraadiraadio.

Väiksemaid kontserte jagub ööklubisse Sunset, tänavu oma 105. aastapäeva tähistavasse Pärnu jahtklubisse ja mujalegi.

“Tahame pakkuda meelelahutust aktiivsele festivalikülalisele,” ütles festivali “Watergate” peakorraldaja Priit Valkna. “Pärnakaid ja nende külalisi ootavad ees suured ja väikesed kontserdid, tippsport ja lihtsalt lõbusad ettevõtmised.”

Valkna seletusel on “Watergate” põhieesmärk Pärnu suve pikendada. “Tahaks tõmmata Pärnu suvehooaja varem käima, sellepärast valisime peaesinejaks inimesi laiemalt haarava artisti,” selgitas Valkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles