Mihkel Poll soleerib Pärnu linnaorkestri ees

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Poll.
Mihkel Poll. Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti silmapaistvamaid noori pianiste, Londonis õppiv Mihkel Poll esineb esmaspäeval, 25. aprillil koos Pärnu linnaorkestriga.

Pärnu linnaorkestri produtsendi ja reklaamitoimetaja Helen Erastuse teatel kõlavad esmaspäeva õhtul Pärnu kontserdimajas toimuval kontserdil peadirigent Jüri Alperteni juhatamisel maailmaklassikasse kuuluvad teosed.

Kontserdi esimeses pooles tuleb ettekandele Mozarti populaarne klaverikontsert nr 23 A-duur, KV 488. Teos valmis vaid kaks kuud enne ooperi „Figaro pulm“ esietendust 1876. aastal. Sel ajal kirjutas Mozart parima osa oma 27 klaverikontserdist. Olles ise suurepärane pianist, kandis ta need ise ette ja just klaverikontserdid võttis Viini publik Mozarti teostest kõige paremini vastu.

Kontserdi teises pooles esitab Pärnu linnaorkester L. van Beethoveni sümfoonia nr 3 „Eroica“ Es-duur.

Mihkel Poll õpib Eesti muusika- ja teatriakadeemia magistriõppes Ivari Ilja ja Londoni Guildhall School of Music and Drama´s Ronan O´Hora klaveriklassis.

Tänavu 28. veebruaril võitis noormees maineka Yamaha stipendiumi Londonis, kus teda nimetati koos kahe teise laureaadiga parimaks nooreks klaveritalendiks Suurbritannias.

Selle nädala neljapäeval, 21. aprillil külastab Mihkel Poll koos manager Juko-Mart Kõlariga Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi, kus Mihkel räägib oma elust ja igapäevatööst ning Juko-Mart muusika-manager'i elukutsest ja muusikaekspordist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles