Brad Pitt ja Angelina Jolie on sisekujundajale 565 000 eurot võlgu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantslasest sisekujundaja Odile Soudant’i sõnul on Hollywoodi staarid Brad Pitt ja Angelina Jolie talle võlgu 565 000 eurot,  mille nad jätsid tehtud tööde eest tasumata.

Pittile ja Joliele kuulub Prantsusmaal Aix-en-Provence’is Correns’is  asuv 17. sajandist pärit Château Miraval, mida nad lasid sisekujundajal muuta, edastab The Guardian.

Angelina Jolie ja Brad Pitt
Angelina Jolie ja Brad Pitt Foto: Charles Sykes/AP/Scanpix
Château Miraval
Château Miraval Foto: PHILIPPE LAURENSON/REUTERS/Scanpix

Soudant andis staaripaari kohtusse, kuna tema sõnul läks ta firma pankrotti, sest kuulsad kliendid katkestasid talle tööde eest tasumise. Lisaks tahab ta saada neilt oma maine kahjustamise pärast 60 000 eurot.

Château Miraval
Château Miraval Foto: PHILIPPE LAURENSON/REUTERS/Scanpix

Sisekujundaja sõnul üritas ta mitmel korral olukorda lahendada, eelkõige just Brad Pittiga, kes tundus olevat mõistlik, kuid see ei lahenenud ja tal tuli kohtutee ette võtta.

Prantsuse meedia teatel jäi Jolie’le ja Pittile Château Miraval silma, kui nad sellest juhuslikult helikopteriga üle lendasid ning hiljem ostsid nad selle ära. Seal nad ka 2014. aastal abiellusid.

Brad Pitt ja Angelina Jolie
Brad Pitt ja Angelina Jolie Foto: Evan Agostini/AP/Scanpix

Château Miraval on tuntud ka selle poolest, et 1979. aastal salvestas seal ansambel Pink Floyd albumi «The Wall».

Pitt ja Jolie üürisid esmalt seda Prantsuse villat puhkusteks, kuid lõpuks jõudsid omanikuga kokkuleppele, et ostavad selle 45 miljoni euro eest ära.

Château Miraval
Château Miraval Foto: PHILIPPE LAURENSON/REUTERS/Scanpix

Pärast omanikeks saamist asus staaripaar seda oma nägemuse ja vajaduste järgi muutma. Näitlejad soovisid lisada spa, treenimisruumi, suure veinikeldri ja mootorrattaga sõitmise ala.

2010. aastal aastal palkas Brad Pitt sisekujundaja Soudant’i, et ta aitaks neid villa muutmisel ning teeks ümberkorraldusi nii, et ta arvestaks loodusliku valgusega.

Château Miraval
Château Miraval Foto: PHILIPPE LAURENSON/REUTERS/Scanpix

Soudant asutas oma firma Lumières Studio 2009. aastal, olles Pitti poolt palkamise ajaks 2010 juba üsna tunnustatud sisekujundaja.

Pitt oli talle andnud 40 toast koosneva villa sise- ja väliskujunduse muutmisel vabad käed.

Sisekujundajaga kirjalikku lepingut ei sõlmitud, kuid Pitt ja Jolie kandsid talle igal kuul tehtud tööde eest raha üle.

Soudant palkas 17 inimeste endale appi, andes tööle nimeks BP (Brad Pitt) projekt.

Kuid mõned aastad hiljem olid tekkinud Jolie ja Pitti ning sisekujundaja vahel lahkhelid. Staarid keeldusid edasi maksmast, kuna nende sõnul ei oldud kokku lepitud töid tehtud. Selleks ajaks olid nad endi sõnul Soudantile maksnud juba 25 miljonit eurot, kuid Soudanti väite kohaselt küsis ta vaid 4,9 miljonit eurot.

Sisekujundaja ning Pitti ja Jolie vahel aset leidnud ebakõla ootab seni lahendust.

Pitti väite kohaslet mõtles tema selle villa valguse-varju projekti välja ja ootas, et Soudant selle ellu viiks. Sisekujundaja teatel kirjutas Pitt tema idee enda nimele, et talle mitte maksta.

Pitt ja Jolie on nüüdseks lahutatud, kuid Prantsusmaa villat nad ei müü, kuna nad toodavad seal veini ja oliivõli, mis annab neile sissetulekut.

Château Miraval
Château Miraval Foto: Michel Gangne/AFP/Scanpix
Château Miraval
Château Miraval Foto: Michel Gangne/AFP/Scanpix

Nende esimene roosa veini toodang müüdi 2012. aastal ära viie tunniga. Nad toodavad ka valget ja punast veini aastast umbes 150 000 pudelit, pudeli hind on keskmiselt 15 eurot.

Miraval, Cote de Provence rosé, mida toodetakse Angelina Jolie ja Brad Pitti veinimõisas Château Miraval
Miraval, Cote de Provence rosé, mida toodetakse Angelina Jolie ja Brad Pitti veinimõisas Château Miraval Foto: Remy de la Mauviniere/AP/Scanpix

Pittil ja Joliel on kuus last, kellest kolm on bioloogilised ja kolm lapsendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles