Bonnie Tyler kannab päikesevarjutuse ajal ette pala «Total Eclipse of the Heart»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bonnie Tyler
Bonnie Tyler Foto: STAR-MEDIA/imago/STAR-MEDIA/Scanpix

USAs on 21. augustil näha täielikku päikesevarjutust, mis pakub huvi paljudele, kuna viimati nähti Põhja-Ameerikas sellist päikesevarjutust 99 aastat tagasi.

USA popstaar esineb päikesevarjutuse ajal kruiisilaeval, kus kannab ette kosmilise sündmusega sobiva pala «Total Eclipse of the Heart,» edastab The Telegraph.

Bonnie Tyler
Bonnie Tyler Foto: Holger John/imago/VIADATA/Scanpix

«Olen sellisest võimalusest meelitatud, sest päikesevarjutust ei näe just sageli. Mulle öeldi, et see varjutus kestab üle kahe minuti, kuid minu laul kestab kahjuks kauem, üle viie minuti,» sõnas lauljanna meediale.

Astronoomide sõnul on Great American Eclipse (Suur Ameerika varjutus), mida on näha Vaikse ookeani rannikust kuni Atlandi ookeani rannikuni, võimas vaatemäng, mida peab nägema.

Päikesevarjutus
Päikesevarjutus Foto: Hou Jun/Xinhua/Photoshot/Scanpix

21. augusti täielikku päikesevarjutust on näha 14 USA osariigis 115 kilomeetri ulatuses, teistes osariikides on näha osalist varjutust.

Päikesevarjutuse algus on Oregoni osariigis, kus seda saab näha osalise päikesevarjutusena alates kell 9.06 hommikul kohaliku aja järgi ja see lõpeb Lõuna-Carolinas osalise päikesevarjutusega kell 16.05

Kaart, millel on näha päikesevarjutuse kulgemisteekonda / wikipedia.org
Kaart, millel on näha päikesevarjutuse kulgemisteekonda / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Täielikku päikesevarjutust on näha kaks minutit ja 40 sekundit.

Laevafirma Royal Caribbean International juhi Michael Bayley, kes organiseeris päikesevarjutuse kruiisi sõnas, et Tyler oli selle sündmuse jaoks loogiline valik.

Laev Oasis of the Seas lahkub Kariibi mere kruiisile sel pühapäeval, 20. augustil Floridast Orlandost. Pardal olijad näevad osalist päikesevarjutust.

Täielikku päikesevarjutust on võimalik näha rohkem kui 12 miljonil ameeriklasel, kelle kodu asub kohas, kus seda näha on. Paikadesse, kus päikesevarjutust on näha kas täielikult või osaliselt, on oodata sadu tuhandeid inimesi USA teistest piirkondadest, kuid ka Kanadast ja Kesk-Ameerikast.

Euroopa osadel aladel on 21. augustil näha osalist päikesevarjutust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles